BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Η ένταση Ινδίας-Κίνας ενισχύει το χρηµατιστήριο βάµβακος

ο βαµβάκι συνέχισε την ανοδική του πορεία στο χρηµατιστήριο, λαµβάνοντας αρχικά δυναµική από τον εφησυχασµό στο κοµµάτι του κορωνοϊού και κατόπιν από την πρόσφατη ένταση µεταξύ Ινδίας και Κίνας.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

8
0

Συγκεκριµένα υπήρξε ένα θανατηφόρο επεισόδιο µεταξύ των δύο χωρών, το οποίο θεωρείται από αναλυτές πως θα µπορούσε να παύσει για κάποιο διάστηµα τις συναλλαγές στο εµπόριο. Σηµειωτέον πως η Ινδία είναι ο µεγαλύτερος παραγωγός ίνας, εποµένως εφόσον η Κίνα σταµατούσε τις εισαγωγές δεν θα είχε άλλη αντίστοιχη εναλλακτική πλην της αµερικανικής σοδειάς.

Το χρηµατιστήριο ναι µεν ανεβαίνει, αλλά επί της ουσίας δεν επωφελούµαστε όλης της ανόδου καθώς παράλληλα υποχωρεί το πριµ επί των χρηµατιστηριακών τιµών. Σχετικά µε τη νέα σοδειά, οι διαπραγµατεύσεις γίνονται πλέον σε πριµ περίπου 2 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ‘20 για λευκά βαµβάκια µε καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το δολάριο επίσης βελτιώθηκε σε σχέση µε µια εβδοµάδα πριν, αλλά δυστυχώς οι πωλήσεις για τα φετινά στοκ γίνονται πιο σπάνιες και δυσκολότερες. Είναι πιθανό κάποια φετινά στοκ να µεταφερθούν στη νέα σεζόν ως αρχικά αποθέµατα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία