BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Απαγκιστρώνεται το βαµβάκι από τη φυσική αγορά

Έληξαν τα συµβόλαια Ιουλίου ‘20 και πλέον µεταφερόµαστε στον ∆εκέµβριο ’20, ο οποίος αντικατοπτρίζει και τις τιµές της νέας σοδειάς.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

11
0

Το χρηµατιστήριο εδώ και καιρό επηρεάζεται κυρίως από τη γενικότερη πορεία των χρηµατιστηρίων παγκοσµίως σε συνδυασµό µε τις εξελίξεις και τα νέα από τον κορωνοϊό. Παράλληλα βοηθούν και οι αγορές της Κίνας µε αµερικανικά βαµβάκια, αλλά γενικότερα µπορούµε να ισχυριστούµε πως το χρηµατιστήριο βάµβακος έχει απαγκιστρωθεί από τη φυσική αγορά, η κατάσταση της οποίας είναι χειρότερη.

Βρισκόµαστε σε φάση αναµονής, καθώς το πριµ για τα ανοιχτά συµβόλαια της νέας σοδειάς ακόµα πιέζεται και αγοραστές και πωλητές προτιµούν να µην δεσµευτούν. Θα χρειαστεί κάποιες εβδοµάδες ώστε να δούµε πως εξελίσσεται η νέα καλλιέργεια, καθώς είναι λίγο όψιµη. Μέχρι τώρα έχουν προπωληθεί περίπου 35.000 µε 40.000 τόνοι, οι οποίοι είναι χαµηλότερο τονάζ από άλλες χρονιές. Λογικά οι προπωλήσεις θα αυξηθούν πριν το φθινόπωρο. Όσον αφορά τη βάση (πριµ) ακόµα δεν υπάρχουν σηµάδια ανάκαµψης καθώς κυκλοφορούν φτηνότερες εναλλακτικές στην αγορά, όπως τα βραζιλιάνικα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία