Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Θετική για τις τιµές η έκθεση προσφοράς/ζήτησης του USDA

Η περικοπή των τελικών αποθεµάτων και η αύξηση των εξαγωγών για αµερικανικά βαµβάκια της φετινής σεζόν, όπως ανακοινώθηκε από την έκθεση του υπουργείου γεωργίας των ΗΠΑ, έδωσε το έναυσµα για να δοκιµάσει η αγορά τα πάνω όρια της.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

3
0
Τα συµβόλαια Μαρτίου έπιασαν τα 87 σεντς ενδοσυνεδριακά, για να διορθώσουν τις επόµενες µέρες λόγω κερδοσκοπικών ρευστοποιήσεων. Οι αναλυτές σηµειώνουν πως η µακροχρόνια τάση εξακολουθεί να είναι ανοδική, θα υπάρξουν µεσοπρόθεσµα διορθώσεις, αλλά το βαµβάκι υπό τη γενικότερη ανοδική πορεία των χρηµατιστηρίων και τα θετικά θεµελιώδη θα δοκιµάσει νέα υψηλά.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Η έντονη µεταβλητότητα στο χρηµατιστήριο και η δοκιµή στα νέα υψηλά πάγωσε κάπως την αγορά του φυσικού προϊόντος, χωρίς αυτό να σηµαίνει πως δεν σηµειώνονται δουλειές. Όσοι κλώστες χρειάζονται ίνα άµεσα, αναγκαστικά ακολουθούν τις ακριβές τιµές αλλά για όσο το δυνατόν µικρότερες ποσότητες. Τόσο η αγορά της Αιγύπτου µε χαµηλότερες ποιότητες όσο και αυτή της Τουρκίας µε λευκότερα βαµβάκια πλήρωσαν τιµές µεταξύ 87-90 σεντς ανά λίµπρα. Για τη νέα σοδειά δεν υπήρξαν νεότερα, οι αγοραστές προσφέρουν λίγο χαµηλότερο πριµ, δεδοµένου ότι τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου ‘21 έχουν καταγράψει άνοδο.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία