BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Πρόσκαιρος ή µόνιµος πληθωρισµός, θα κρίνει την πορεία της αγοράς

Το σενάριο του πληθωρισµού κατάφερε να «κερδίσει» τα ελαφρώς αρνητικά προς τις τιµές νέα της πρόσφατης αµερικανικής έκθεσης προσφοράς και ζήτησης βάµβακος.

papadogianis_M_3_5__2_

Γιάννης Παπαδογιάννης

217
0

Νέα Υόρκη

Το USDA αυξησε την εκτίµηση παραγωγής στις ΗΠΑ µαζί µε τα τελικά αποθέµατα, αλλά µείωσε τα παγκόσµια στοκ, λόγω µειωµένων παραγωγών σε διάφορες χώρες (και στην Ελλάδα). Γενικά, το βαµβάκι εξακολουθεί να ακολουθεί την άνοδο των εµπορευµάτων υπό το φαινόµενο του πληθωρισµού, ο οποίος κατά πολλούς ήρθε για να µείνει. Η διαρκής άνοδος έχει προκαλέσει στρες και στα κλωστήρια που τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις. 

 
Ελληνική αγορά

Οι ποιοτικές διαφορές και οι εκπτώσεις τιµών για τα µεταβροχικά έναντι των προβροχικών είναι το θέµα της εβδοµάδας. Οι δυσκολίες στις φορτώσεις παλαιότερων συµβολαίων άρχισαν να προβληµατίζουν αγοραστές και πωλητές, προκαλώντας προστριβές στις σχέσεις των δύο µεριών. Όσον αφορά τις τιµές, οι εκπτώσεις που παίζουν στην αγορά για µεταβροχικά κυµαίνονται στα 5-6 σεντς ανά λίµπρα έναντι των λευκών βαµβακιών. Ζήτηση εξακολουθεί να υπάρχει, παρά τη συνεχιζόµενη χρηµατιστηριακή άνοδο, αλλά αφορά τα πρώτα βαµβάκια. Τα χαµηλά χρώµατα για την ώρα αποφεύγονται από τους αγοραστές.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία