BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Εξαιρετικό δολάριο, ψηλά το χρηµατιστήριο, δυνατό το πριµ

Η αγορά σηµείωσε µια κανονική διόρθωση στα τέλη της προηγούµενης εβδοµάδας και δείχνει να βρίσκει ισορροπία στα 136 σεντς ανά λίµπρα.

pιφ87θφ

409
0

Νέα Υόρκη

Από τη µια µεριά έχουµε την ξηρασία στο Τέξας που δίνει στήριξη στις τιµές και από την άλλη το διαρκώς ενισχυµένο δολάριο παράλληλα µε τις ανησυχίες λόγω covid για την οικονοµία της Κίνας. Αναφορικά µε τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘22, οι οποίες αφορούν τη νέα σοδειά, η διόρθωση ήταν µικρότερη (περίπου 5 σεντς από τα πρόσφατα υψηλά) µειώνοντας τη διαφορά τιµής µεταξύ φετινής σοδειάς (Ιούλιος ‘22) και νέας σοδειάς (∆εκεµβρίου ‘22).

Ελληνική αγορά

Οι ηµέρες του Πάσχα φυσικά και έβαλαν σε παύση τις νέες πωλήσεις και διαπραγµατεύσεις για τη νέα σοδειά βάµβακος. Ζήτηση υπάρχει και οι εµπορικοί οίκοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις προαγορές επιθυµούν να αυξήσουν τη θέση τους στο ελληνικό προϊόν, η προσφορά είναι κάπως περιορισµένη καθώς το πριµ (βάση) επί του χρηµατιστηρίου σταδιακά αυξάνεται, ενώ παράλληλα αναµένονται και οι εξελίξεις από τη νέα σπορά. Εξαιρετική για τη χώρα µας είναι η ισοτιµία µεταξύ ευρώ και δολαρίου µε το αµερικανικό νόµισµα να πιάνει τα υψηλά του Απριλίου ‘17.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία