BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ισχυρό δολάριο και µαζικές ρευστοποιήσεις ρίχνουν το βαµβάκι

Η εκτίµηση πως οι ΗΠΑ σύντοµα θα ανεβάσουν τα επιτόκια δολαρίου µε σκοπό να αντιµετωπίσουν σ’ ένα βαθµό τον πληθωρισµό, ενίσχυσε το δολάριο και πίεσε όλα τα αγροτικά εµπορεύµατα.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

2369
0

Νέα Υόρκη

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια συνέχισαν τις ρευστοποιήσεις προκαλώντας µεγαλύτερες απώλειες. Συγκεκριµένα για τις τιµές ∆εκεµβρίου ‘22 στο βαµβάκι έχουµε σχεδόν 17 σεντς ανά λίµπρα µείωση από τα υψηλά στα µέσα Μαΐου.
Η αγορά έχει ήδη αποτιµήσει την ξηρασία στο Τέξας, εποµένως θα πρέπει να προκύψουν άλλα νέα για το βαµβάκι ή γενικευµένη άνοδος στα εµπορεύµατα από κερδοσκόπους για να δοκιµάσουµε ξανά τα υψηλά.

Ελληνική αγορά

Η εκτεταµένη χρηµατιστηριακή πτώση κάπως µπλόκαρε τους πωλητές, καθώς προτιµούν να δουν που θα ισορροπήσει η αγορά και µετά να χαράξουν τη στρατηγική τους. Άλλωστε έχουν προπωληθεί περίπου 60.000 τόνοι από µια εκτίµηση παραγωγής 300.000 τόνων κι αυτό αποτελεί βολικό νούµερο. Η Τουρκία ζητάει βαµβάκια για τη νέα σεζόν, εντούτοις η ανακατωσούρα στα γεωπολιτικά προκαλεί δισταγµό στις προσφορές. Αναφορικά µε τα σύσπορα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούµε ξανά τους τρεις παράγοντες που καθορίζουν την τιµή του (δολάριο, χρηµατιστήριο, βάση/πριµ) σε επίπεδα ρεκόρ. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία