BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Η διαφαινόµενη πτώση της κατανάλωσης µειώνει τη ζήτηση σήµερα στο βαμβάκι

Οι τιµές συµβολαίων ∆εκεµβρίου ‘22 έχουν χάσει από τα υψηλά τους 30 σεντς µέσα σε ένα µήνα.

παπαδοιφ_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

2121
0

Νέα Υόρκη

Με την παγκόσµια οικονοµία στα πρόθυρα της ύφεσης, τον πληθωρισµό στα ύψη και τα επιτόκια ανοδικά, είναι βέβαιο πως η παγκόσµια κατανάλωση θα µειωθεί,
γι’ αυτό η ζήτηση είναι ήδη αδύναµη. Οι κερδοσκόποι εκτίµησαν πως είναι µια καλή στιγµή να βγουν από τις θέσεις τους κι αυτό προκάλεσε πιο απότοµη πτώση. Υπάρχουν τα γνωστά προβλήµατα παραγωγής (π.χ. ξηρασία στο Τέξας), τα οποία θα στηρίξουν τις τιµές σε υψηλά επίπεδα. Χρειαζόµαστε άµεσα δυνατά νέα για τις παραγωγές, ως καταλύτη ισορροπίας της αγοράς.

Ελληνική αγορά

Η αγορά µας είναι κυριολεκτικά νεκρή. ∆εν υπάρχουν αγοραστές, καθώς όλοι βλέπουν τη χρηµατιστηριακή κατρακύλα και φοβούνται να προχωρήσουν σε κινήσεις αν δεν βρεθεί µια ισορροπία πρώτα. Υπήρξαν ζητήσεις από την Αίγυπτο σε απευθείας κανάλια, εντούτοις το ρίσκο τέτοιων συµβολαίων στις σηµερινές συνθήκες είναι µεγάλο και επακόλουθα οι εκκοκκιστές δεν προσέφεραν. Είναι οξύµωρο το πόσο σύντοµα φαίνεται να παίρνει άλλος το πάνω χέρι στην αγορά. Από εκεί που οι πωλητές προσέφεραν µε το σταγονόµετρο, τώρα οι αγοραστές είναι εξαφανισµένοι κι αν κάποιος θέλει να πουλήσει σήµερα θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία