Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Μικρό γύρισμα στην αγορά, αποφόρτιση της κατάστασης

Μικρό γύρισµα στην αγορά βάµβακος αυτή την εβδοµάδα, που οφείλεται κατά βάση στην πτώση των δηµητριακών και όχι σε κάτι που συνέβη στο ίδιο το προϊόν.

παπαδοιφ_2_2_2_2_2__1__2_2_2_2

Γιάννης Παπαδογιάννης

438
0

Νέα Υόρκη

Ξεκίνησαν οι εξαγωγές καλαµποκιού από την Ουκρανία κι αυτό η αγορά το εξέλαβε ως αποφόρτιση της κατάστασης, µε αποτέλεσµα τα κερδοσκοπικά κεφαλαία να βγουν από θέσεις και να ρευστοποιούν. Το βαµβάκι, από τα πρόσφατα χαµηλά στα 97,65 για τον ∆εκέµβριο ’22, έχει σηµειώσει σοβαρή ανάκαµψη. Για τις επόµενες εβδοµάδες οι αναλυτές περιµένουν να δουν πως θα πάνε οι καιρικές συνθήκες στις ΗΠΑ και ποια θα είναι η γενική εικόνα των εµπορευµάτων.

Ελληνική αγορά

Στην αγορά µας η ζήτηση από την Τουρκία εξακολουθεί να είναι υποτονική, ενώ αντιθέτως οι ζητήσεις από την Αίγυπτο έχουν κινητοποιήσει τους εµπορικούς οίκους, οι οποίοι και διαπραγµατεύονται νέες δουλειές µε τους εκκοκκιστές, µε προορισµό την εν λόγω χώρα. Έχουν αρχίσει να ακούγονται κάποια νέα κλεισίµατα και λογικά στις επόµενες µέρες θα δούµε ένα µικρό κύµα πωλήσεων, µετά από πολλές εβδοµάδες απραξίας. Οι πρόσφατες τιµές κυµαίνονται στα 108 σεντς ανά λίµπρα για τα λευκά βαµβάκια,
ενώ ευτυχώς το δολάριο εξακολουθεί να είναι ισχυρό, γεγονός που «βολεύει» την ελληνική σοδειά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία