BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ξανά δραστήρια η ζήτηση για το ελληνικό βαµβάκι

Τα άσχηµα θεµελιώδη που έρχονται από την Ευρώπη και την Αµερική περί ύφεσης σε συνδυασµό µε τα νέα για την έξαρση των κρουσµάτων για άλλη µια φορά στην Κίνα, έχουν πιέσει όλα τα χρηµατιστήρια (αξιών και εµπορευµάτων).

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_15

Γιάννης Παπαδογιάννης

7557
1

Νέα Υόρκη

Εποµένως, οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαµψης στο βαµβάκι αποτυγχάνει στην ουσία, δεδοµένου ότι τα µακροοικονοµικά νέα είναι περισσότερο πτωτικά. Χαρακτηριστικό παράδειγµά αποτελούν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τα οποία βρίσκονται υπό µεγάλη πίεση. Φυσικά το βαµβάκι δεν µπορεί να διαχωριστεί από τη γενικότερη τάση και ακολουθεί.

Ελληνική Αγορά

Σιγά σιγά ανακάµπτει η ζήτηση για τη σοδειά µας, χωρίς όµως ακόµα να µπορούµε να µιλάµε για νέο κύµα πωλήσεων.  Αιγύπτιοι και Τούρκοι κλώστες ζητούν προσφορές από εµπορικούς οίκους ή εκκοκκιστές, θέλοντας όµως να πιέσουν την τιµή όσο δυνατόν χαµηλότερα. Παράλληλα, επειδή το δολάριο είναι χαµηλότερα σε σχέση µε τους προηγούµενους µήνες, η τιµή σε ευρώ δεν είναι και τόσο δελεαστική και εποµένως δεν σηµειώνονται ιδιαίτερες πωλήσεις, παρά µόνο για µικρές ποσότητες και προς κάλυψη άµεσων αναγκών των κλωστηρίων. Λογικά τις επόµενες εβδοµάδες η εµπορική δραστηριότητα θα ενταθεί.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-01-2023 23:04Γιάννης

Ρε πόσο θα μας δουλεύετε ακόμα.ολοι συννενοημενοι να ζουν πλουσιοπάροχα με τον ιδρώτα του αγρότη.να κλείσουμε τα πάντα.εμπρος λοιπόν ξεσηκωμός τώρα!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία