BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Με άρωμα αρχαίας αξίας από το ελαιοτριβείο του Κύκλωπα, γιατί το ελαιόλαδο θέλει και τον μύθο του

Στη Θράκη, δίπλα από την σπηλιά του Κύκλωπα και την ρωµαϊκής κατασκευής Εγνατία οδό, βρίσκεται ένας από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Μεσογείου, στον οποίο από το 1982 παράγεται τα πολυβραβευµένο ελαιόλαδο της οικογένειας Κελίδη.

kyklwpas-1

Πέτρος Γκόγκος

112
1

Είναι δηµιούργηµα του Αργύρη Κελίδη, ο οποίος γνωρίζει τον κόσµο της ελιάς από µικρό παιδί, δίπλα στους γονείς του. Το αγουρέλαιο Κύκλωπας, ένα μονοποικιλιακό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο πολύ χαμηλής οξύτητας που παράγεται με ελιές της τοπικής ποικιλίας Μάκρης οι οποίες ελαιοποιούνται εντός τεσσάρων με οχτώ ωρών από τη συλλογή τους, βρέθηκε στη λίστα των 50 κορυφαίων ελαιολάδων του περιοδικού Ελαίας Καρπός που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο.


Το ελαιόλαδο παράγεται από  12.000 ελαιόδεντρα και άλλα  2,000 βιολογικής καλλιέργειας της τοπικής ποικιλίας Μάκρης.



Τον ίδιο μήνα, το Αγουρέλαιο του Κύκλωπα πέτυχε μια σημαντική διάκριση, κερδίζοντας την 33η θέση παγκοσμίως στην κατάταξη του EVOO World Ranking. Ήταν η πρώτη φορά που ένα ελληνικό ελαιόλαδο κατακτά μια τόσο υψηλή θέση ανάμεσα σε 9.522 δείγματα από κάθε ελαιπαραγωγική γωνιά του πλανήτη.    

Η Κύκλωπας Α.Ε είναι μια οικογενειακή επιχείρηση από τη Θράκη και ξεκίνησε την πορεία της το 1950. Ο Αργύρης Κελίδης από μικρό παιδί γνωρίζει τον κόσμο της ελιάς δίπλα στον πατέρα και την μητέρα του. Με γερά θεμέλια και άριστη γνώση που του κληροδοτήθηκαν αποφασίζει με τη σύζυγό του Νίκη Κελίδου και τη δικιά τους πλέον οικογένεια να δημιουργήσουν από το 1982 το δικό τους ελαιοτριβείο.

Είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο κατακτά τόσο υψηλή θέση ανάμεσα σε 9.522 δείγματα παγκοσμίως στην κατάταξη του EVOO World Ranking

Το ελαιοτριβείο Κύκλωπας βρίσκεται στη Μάκρη, μέσα σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Μεσογείου, δίπλα στην σπηλιά του Κύκλωπα του Ομήρου και την αρχαία Εγνατία οδό. Φτάνοντας στο σήμερα, η οικογένεια Κελίδη μετά από συνεχή ενημέρωση, πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνουν καλλιεργούν πλέον 12.000 ελαιόδεντρα και 2,000 βιολογικής καλλιέργειας της τοπικής ποικιλίας Μάκρης. Παράγουν το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας, ένα από τα πιο βραβευμένα ελαιόλαδα στην Ελλάδα.


Ο αρχαίος ελαιώνας βρίσκεται δίπλα από την σπηλιά του Κύκλωπα και την ρωµαϊκής κατασκευής Εγνατία οδό.

Σήμερα η οικογένεια καλλιεργεί πλέον των 12.000 ελαιοδέντρων και επιπλέον 2.000 βιολογικής καλλιέργειας.Τα προϊόντα της εταιρείας εξάγονται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο όπως Γερμανία, Ελβετία, Αγγλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Καναδάς, Βουλγαρία, Κύπρος, ενώ οι συνεργασίες που επιδιώκει η εταιρεία είναι πολυετείς και στηρίζονται στην αξιοπιστία.


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

16-02-2019 12:32Maria Sigma

Congrats to this excellent Company and I am very proud to hear this news because my roots are from Thraki region and Alexandroupolis a great city up north of Greece. Best Regards M.Sigma www.msigma.eu

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία