BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Από 17 Νοεμβρίου και για δέκα μέρες αιτήσεις για τα 30 ευρώ στο ελαιόλαδο

Μέσα σε διάστημα μόλις 10 ημερών καλούνται οι παραγωγοί ελαιολάδου να συμπληρώσουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα για τα 30 ευρώ στο ελαιόλαδο. Συγκεκριμένα, από τις 17 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις των κατ' επάγγελμα ελαιοπαραγωγών ελαιοποιήσιμων ελιών ώστε να επιδοτηθούν με 30 ευρώ το στρέμμα υπό το νέο μέτρο 21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

olive_groves3

40
57

Σε συνέχεια της έγκρισης του ελληνικού αιτήματος από την Κομισιόν με την οποία απορροφούνται 126 εκατ. ευρώ προς τον σκοπό ενίσχυσης των παραγωγών ελαιολάδου και εξαντλούνται τα περιθώρια ενίσχυσης μέσω του ΠΑΑ υπογράφτηκε και η σχετική Πρόσκληση του Μέτρου.

Σύμφωνα με την Πρόσκληση, δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες (ΚΚΕΑ) με βάση το Μητρώο Αγροτών & Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) έως και τη λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2020 (εισοδήματα έτους 2019), οι οποίοι έχουν στη νόμιμη κατοχή τους επιλέξιμη προσδιορισθείσα έκταση αγροτεμαχίων με καλλιέργειες ελιάς ελαιοποιήσιμης ή/και διπλής κατεύθυνσης, εξαιρουμένης της ποικιλίας Καλαμών (Καλαματιανή, Τσιγκόλι, Αετονύχι), διπλής κατεύθυνσης,  όπως αυτή προκύπτει από την  Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος χρήσης 2019 κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2020.

Το διάστημα υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται από 17/11/2020 έως 27/11/2020 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό και ειδικότερα στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/M21.

Μέχρι την έναρξη υποβολής των αιτήσεων στήριξης - πληρωμής οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να προβούν σε εγγραφή για την απόκτηση των προσωπικών τους κωδικών στο σύστημα μέσω του ιστότοπου https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ .

Εγχειρίδιο Οδηγιών συμπλήρωσης της αίτησης θα υπάρχει αναρτημένο σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο εγγραφής.

Η πρόσκληση είναι διαθέσιμη εδώ.

 
Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση για τη στήριξη του τομέα ελαιολάδου λόγω της Πανδημίας Covid-19

Εγκρίθηκε από την Ε.Ε. η έκτακτη τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, η οποία αφορά στην ενεργοποίηση του νέου Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» για την στήριξη του τομέα ελαιολάδου με 126 εκ. €.

Η έγκριση της τροποποίησης, με την οποία εξαντλήθηκαν οι κανονιστικά προβλεπόμενες χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΠΑΑ για την ανακούφιση των παραγωγών από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ήταν το αποτέλεσμα της άριστης και εντατικής συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδης δήλωσε σχετικά:

«Το ΥΠΑΑΤ συνεχίζει, συστηματικά και οργανωμένα, την μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της πατρίδας μας, στη βάση του προγραμματικού μας σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, εξαντλώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο από εθνικούς όσο και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους. Σε αυτή τη κατεύθυνση, αξιοποιήσαμε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τους σημαντικούς πόρους που διαθέτει, ώστε στην εξαιρετικά κρίσιμη αυτή χρονική περίοδο να στηρίξουμε το ελαιόλαδο, ένα στρατηγικό εθνικό προϊόν για τη χώρα μας, με ισχυρή επίδραση στη κοινωνικοοικονομική συνοχή των αγροτικών μας περιοχών, σε όρους απασχόλησης και εισοδήματος».

Σχόλια (57)
Προσθήκη σχολίου

21-12-2020 05:14αντωνις Γιαννακοπουλος

Αν έχει λιξι η προθεσμία για τα 30€ ανά στρέμμα του κορονοιου μπορο να την κανο λιξιπροθεσμα

Απάντηση

24-11-2020 19:05paylakoy giota

ειμαι αγροτης ειδικου καθεστωτος ελαιοπαραγωγος ωστοσο δεν το δικαιουμε γιατι δεν ειμαι γραμμενη στο μητρωο αγροτων ξερει καποιος να μου πει?

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

24-11-2020 15:01Ψαραδέλλης Χρήστος

Ενώ στο μητρώο παρουσιάζεται καθαρά η εικόνα μου ως επαγγελματίας αγρότης εν τούτης στο Μέτρο 21 δεν γίνομαι αποδεκτός γιατί όπως μου βγάζει το μήνυμα " Δεν τηρείται το κριτήριο επιλεξιμότητας του Κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότη (ΚΚΕΑ) με βάση το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)" Προσπάθησα πολλές φορές να επικοινωνήσω με τον ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς αποτέλεσμα μέχρι που στης 20/11 κατάφερα να μιλήσω με κάποιον από ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα. Του εξήγησα πως εχει η κατάσταση και εάν γνωρίζει για ποιον λόγο με απορρίπτει το σύστημα..Η απάντηση: Το υπουργείο άντλησε τα δεδομένα από το μητρώο τον Αύγουστο με αποτέλεσμα όσοι ολοκλήρωσαν ή διόρθωσαν το μητρώο αμέσως μετά τους πετάει το σύστημα έξω....ΚΑΛΟ ΕΕΕ!!!

Απάντηση

22-11-2020 18:05Καραγιάννης Γρηγόριος

Σχετικά με τον χαρακτηρισμό του επαγγελματία αγρότη τα πράγματα είναι απλά, σε όσους δεν ήταν συμπληρωμένο το αντίστοιχο πεδίο στη φορολογική δήλωση του 2020(στοιχεία 2019) έπρεπε να ακολουθήσουν τη διαδικασία της εγγραφής για να εμφανιστούν επαγγελματίες αγρότες. Τώρα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ αυτό είναι πονεμένη ιστορία, πρέπει το σύστημα να είναι ανοικτό όπως με τις φορολογικές δηλώσεις. Ελπίζω ο νέος πρόεδρος να καταλάβει την αναγκαιότητα του ανοικτού συστήματος

Απάντηση

20-11-2020 12:59Χρήστος

Στην αίτηση στο πεδίο που επιλέγουμε μία από τις δύο επιλογές γράφει "Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν έχω λάβει οικονομική ενίσχυση για το σύνολο ή μέρος άλλης προτεινόμενης Πράξης". Εννοεί ότι δεν έχουμε λάβει άλλη οικονομική ενίσχυση λόγω covid;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

19-11-2020 19:16Gentian

Pedhia 43 stremata ilias 10 kronja katakirios epangelma agrotis plirono epitidhevmatos e kana tin etesi ke me petai ekso ine koroidhia mi prospathiste kan megali apati

Απάντηση

19-11-2020 15:50Πανος

Δούλεψα 2 μήνες στο τυροκομείο, πληγώθηκα με απόδειξη δαπάνης (τίτλος κτήσης) και το χάνω γράφει, (επόμενες εκλογές θα σε θυμηθούν κουλη ... ΜΑΥΡΟ !!!) Δεν τηρείται το κριτήριο επιλεξιμότητας του Κατά Κύριο Επάγγελμα Αγρότη (ΚΚΕΑ) με βάση το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)

Απάντηση

19-11-2020 12:56ΣΤΑΥΡΟΣ

απο το βοριο κομματι της λεσβου που ρωτησα συναδελφους αγροτες δεν θα το παρουμε .. ευχαριστουμε ..

Απάντηση

19-11-2020 09:45ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΟΥ

ΜΌΝΌ ΓΊΆ ΤΊΣ ΔΊΠΛΉΣ ΚΆΤΈΎΘΎΝΣΉΣ ΈΊΝΆΊ ΤΌ ΒΌΉΘΉΜΆ ;;; ΌΊ ΒΡΏΣΊΜΈΣ ΈΛΊΈΣ ΔΈΝ ΆΝΤΊΜΈΤΏΠΊΣΆΝ ΌΊΚΌΝΌΜΊΚΉ ΈΠΊΠΤΏΣΉ ΜΈ ΤΉΝ ΠΆΝΔΉΜΊΆ ....;; ΠΌΎ ΠΆΡΈΜΈΊΝΈ ΌΛΌΣ Ό ΚΆΡΠΌΣ ΣΤΊΣ ΚΆΔΈΣ ΆΔΊΆΘΈΤΌΣ.;;; ΜΉΠΏΣ ΠΡΈΠΈΊ ΝΆ ΣΚΈΦΤΉΤΈ ΚΆΊ ΆΎΤΌΎΣ ΤΌΎΣ ΠΆΡΆΓΏΓΌΎΣ ;;;;

Απάντηση

18-11-2020 19:25Gentian

O logistis bori na ton kani tin etesi i prepi i enosi na ton kani

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία