BACK TO
TOP
Farming

Με νέες καλλιεργητικές πρακτικές στο αµπέλι

Απαραίτητο θα είναι όσο περνούν τα χρόνια λόγω των αλλαγών στις καιρικές συνθήκες το «σπάσιµο του ληθάργου», στα αµπέλια µε νέες καλλιεργητικές πρακτικές και επεµβάσεις προκειµένου να µην υπάρχει καθυστέρηση στην ωρίµανση άρα και την εµπορία.

biniari

Βασίλης Σοφός

161
0

Τα παραπάνω ανέφερε η καθηγήτρια του ΓΠΑ Κατερίνα Μπινιάρη στην ετήσια ηµερίδα (Open Field Day 2018) του Οργανισµού Γεωργικής Έρευνας του Ισραήλ στο Κέντρο Αξιολόγησης της εταιρείας Grape Evolution και των φυτωρίων αµπέλου Φασούλης.

Επίσης η ίδια τόνισε πως τα επόµενα χρόνια θα πρέπει να κλιµακώσουµε την αµπελοκαλλιέργεια µε νέες ποικιλίες οι οποίες θα µπορούν να παράγουν πολύ νωρίτερα και πολύ αργότερα από ό,τι συµβαίνει σήµερα προκειµένου να καλύψουµε τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς µε περισσότερες εξαγωγές και καλύτερες τιµές για τους παραγωγούς.

Να σηµειωθεί ότι σύµφωνα µε την καθηγήτρια, λήθαργος είναι η παροδική κατάσταση κατά την οποία τα διάφορα τµήµατα του πρέµνου που περιλαµβάνουν µεριστωµατικό ιστό αδυνατούν να εκδηλώσουν βλαστική δραστηριότητα.

«Η γνώση εποµένως της φυσιολογικής, της βιοχηµικής και της γενετικής βάσης του λήθαργου παρουσιάζει σηµαντικό αµπελοκοµικό ενδιαφέρον, µε οικονοµικές επιπτώσεις στην παραγωγική αµπελουργία, και επιτρέπει την εφαρµογή µέσων και τεχνικών είτε για την διακοπή είτε για την παράταση του φαινοµένου.

Λήθαργο έχουµε µέσα στο τέλος καλοκαιρού αλλά µέχρι τέλος Νοεµβρίου έχει ολοκληρωθεί ανάλογα την ποικιλία», τόνισε κατά την διάρκεια της οµιλίας της στο Λεόντιο Κορινθίας η Επίκουρος Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Αµπελολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές