BACK TO
TOP
Farming

«Κουβέρτα» βιο-πολυμερών από την φλούδα του λεμονιού με ζιζανιοκτόνο δράση

Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο του San Luis έχουν αναπτύξει μια βιοδιασπώμενη κουβέρτα-κάλυμμα από ένα βιοπολυμερές, που απομονώνεται από τη φλούδα εσπεριδοειδών, και λειτουργεί ως ζιζανιοκτόνο και παρεμποριστής της ανάπτυξη των ζιζανίων.

unnamed__1__10

15
0

Μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του προϊόντος, με την ονομασία Ecomanto, είναι ότι δεν πωλείται ως ρολό αλλά παράγεται από τον χρήστη επί τόπου απλά αραιώνοντας την ένωση σε νερό. Μεταμορφώνεται σε μεμβρανοειδές κάλυμμα όταν ψεκάζεται στο έδαφος, εξηγεί η Dr. María Guadalupe García, υπεύθυνη για την ιδέα, στο εξειδικευμένο Argentina Investiga.

«Όποιος έχει κήπο, φυτώριο ή οπωρώνα μπορεί να το εφαρμόσει. Μια ταινία σχηματίζεται επί τόπου και η διαδικασία λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και με την καλλιέργεια λαχανικών. Ο σπόρος σπέρνεται, με μια τρύπα στο έδαφος ώστε να επιτραπεί μόνο η δική του ανάπτυξη. Με την κάλυψη του υπόλοιπου εδάφους με αυτό το υλικό, τα ζιζάνια δεν θα έχουν πρόσβαση στο φώς ώστε να μπορούν να φωτοσυνθέτουν, με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η ανάπτυξή τους.. Ακόμα και σε περίπτωση που κάποιο ζιζάνιο κατορθώσει να εκβλαστήσει, η περαιτέρω ανάπτυξή του θα εμποδιστεί λόγω του καλύμματος αυτού.», δήλωσε η ερευνήτρια. Τέλος, ιδιαίτερο πλεονέκτημα του Ecomanto είναι ότι δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί, καθώς είναι βιοαποικοδομήσιμο προϊόν.

Με στοιχεία από το agrofy.com.ar

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές