BACK TO
TOP
Farming

Νέες δραστικές ουσίες και 430 νέα υβρίδια και ψηφιακές πλατφόρμες λανσάρει η Bayer

Με νέα υβρίδια και ποικιλίες για υψηλοαποδοτικά συστήματα μειωμένων εισροών, με βιολογικούς παράγοντες, καθώς επίσης και με νέες δραστικές ουσίες και ψηφιακές πλατφόρμες, η ομάδα της Bayer προετοιμάζεται ώστε να μπορέσει να προσφέρει μέσα στην επόμενη δεκαετία καινοτόμες, αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις στον κλάδο της γεωργίας.

747975703

Στέλα Προβελέγγιου

105
0

Η Bayer συνεχίζει την πορεία της αυξάνοντας την δυναμική της και εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιό της με καινοτόμα προϊόντα και τεχνικές, δημιουργώντας προϊόντα με μια ολιστική προσέγγιση που στοχεύουν να καλύψουν όλο το φάσμα αναγκών των παραγωγών του γεωργικού κλάδου.

Το 2020, η εταιρεία εισήγαγε στην αγορά δέκα νέα φαρμακευτικά σκευάσματα για την προστασία των καλλιεργειών, ενώ παράλληλα εκμεταλλευόμενη καινοτόμες τεχνικές και γνώσεις στον χώρο της βιοτεχνολογίας λάνσαρε περισσότερα από 430 υβρίδια και ποικιλίες καλαμποκιού, σόγιας, βαμβακιού και λαχανικών.

Επενδύοντας ετησίως 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε έρευνα και ανάπτυξη, η ομάδα της Bayer δραστηριοποιείται σε τρείς βασικούς τομείς για την επόμενη δεκαετία:

  1. Δημιουργία νέων υβριδίων και ποικιλιών για ένα ευρύ φάσμα καλλιεργειών.

Βασιζόμενοι σε τρεις διαφορετικούς τρόπους δράσης, χρησιμοποιούν συμβατικές τεχνικές βελτίωση (διασταυρώσεις με συγγενείς ποικιλίες που φέρουν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά-γονίδια), εργαλεία βιοτεχνολογία και γενετικής τροποποίησης με σκοπό να δημιουργήσουν προϊόντα για όλες της αγορές του κόσμου.

Ένα από τα προϊόντα που προκύπτουν από τα προγράμματα βελτίωσης στο οποίο έχει μεγάλη πίστη η εταιρεία είναι το καλαμπόκι χαμηλού ύψους που αναμένεται να καταστεί εμπορικά διαθέσιμο στην Αμερική το 2023 και να χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 220 εκατομμύρια στρέμματα παγκοσμίως μέσα στα επόμενα χρόνια Επιτυγχάνοντας αυτό το χαμηλότερο ύψος αλλά διατηρώντας την παραγωγικότητα των φυτών στα ίδια υψηλά επίπεδα, οι ερευνητές δημιούργησαν μια ποικιλία ανθεκτική στο πλάγιασμα (λόγω έντονων ανέμων), ικανή να ανταπεξέλθει σε συνθήκες ξηρασίας (πιο ανεπτυγμένο ριζικό σύστημα και μειωμένες ανάγκες σε νερό) και να αξιοποιεί αποτελεσματικότερα πιο ακριβή και μειωμένη λίπανση. Επιτυγχάνοντας την διατήρηση της όρθιας θέσης τους έως και την στιγμή της συγκομιδής, διευκολύνεται η μηχανική συγκομιδή τους και μειώνονται οι απώλειες.  Παράλληλα, χρησιμοποιώντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, η ερευνητική ομάδα της Bayer είναι σε θέση να μελετά όλο και περισσότερους πιθανούς συνδυασμούς γονιδίων, (με πάω από 200 να βρίσκονται αυτή την στιγμά υπό αξιολόγηση) επιταχύνοντας και βελτιστοποιώντας τα προγράμματα δημιουργίας νέων ποικιλιών.

Επιπροσθέτως, νέες ποικιλίες σόγιας με ταυτόχρονη ανθεκτικότητα σε όλο και περισσότερα ζιζανιοκτόνα (έως και σε έξι), θα καταστούν εμπορικά διαθέσιμα στους παραγωγούς μέσα στην επόμενη δεκαετία, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες επιλογές.

Στο πιο άμεσο μέλλον (μέσα στο 2022, για τις ΗΠΑ) αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά νέα ποικιλία καλαμποκιού,το SmartStax PRO, ανθεκτική σε έντομα που δρουν πάνω αλλά και κάτω από το έδαφος προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα στην καλλιέργεια. Αντίστοιχο προϊόν-ποικιλία αναμένεται μέσα στην χρονιά και στο βαμβάκι (ThryvOn Technology), και έρχεται να καλύψει ευρεία ανάγκη για την αντιμετώπιση εντόμων με νύσσοντος μυζητικού τύπου στοματικά μόρια (πχ θρίπες).

  1. Δημιουργία και βελτίωση νέων δραστικών ουσιών για την φυτοπροστασία των καλλιεργειών.

Το 2020, η Bayer προχώρησε σε διάθεση 8 νέων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων με περίπου δέκα ενεργά συστατικά.

Ο νέος τρόπος δράσης ζιζανιοκτόνων (για εφαρμογή μετά την έκπτυξη της καλλιέργειας) έχει προχωρήσει στη φάση 3. Αυτό το μόριο έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει μεγαλύτερη ευελιξία στον έλεγχο των ζιζανίων, καθώς και να επιτρέπει την μείωση των οργωμάτων με στόχο την ζιζανιοκτονία, μειώνοντας έτσι το αποτύπωμα άνθρακα αλλά και προστατεύοντας την συνοχή του εδάφους. Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει όλο και περισσότερους πόρους και προγράμματα στα βιολογικά προϊόντα της (biologics), με νεότερη προσθήκη την σειρά προϊόντων Serenade, με το Serenade Soil Activ. Τέτοια προϊόντα μπορούν να συνδυαστούν με χημικά σκευάσματα φυτοπροστασίας (και σε επενδυτικά σπόρων) και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους, μειώνοντας ταυτόχρονα τις απαιτούμενες εφαρμοζόμενες ποσότητες, ενισχύοντας την βιωσιμότητα των επεμβάσεων.

  1. Ανάπτυξη συστημάτων και βάσεων δεδομένων

Η ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (big data analysis) αποτελεί πλέον ένα σύστημα διαχείρισης πληροφοριών με πολυάριθμα οφέλη και για τον τομέα της γεωργίας.  Έχοντας στην διάθεσή τους δεδομένα από παραγωγούς σε όλο τον κόσμο (περισσότερα από 150 εκατομμύρια εγγεγραμμένα στρέμματα, 6,9 εκατομμύρια σημεία δεδομένων από περισσότερα από 8.600 υβρίδια) που εισάγονται στις καινοτόμές πλατφόρμές ψηφιακής γεωργίας Climate FieldView και FieldView's Seed Advisor, η εταιρεία μπορεί να εξετάζει τις ανάγκες των παραγωγών, να αναπτύσσει προβλεπτικά μοντέλα (και αξιολογήσεις κινδύνου), να αξιολογεί τον τρόπο και την αποτελεσματικότητα εφαρμογής των προϊόντων της σε διαφορετικές συνθήκες και τελικά να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα διαχείρισης για τον κάθε παραγωγό ξεχωριστά.

Όλα τα παραπάνω είναι ευθυγραμμισμένα με τους στόχους της εταιρείας για βιωσιμότητα, αειφορία, μείωση εισροών και διατήρηση υψηλών αποδόσεων στην γεωργία. Τέλος, η εταιρεία στοχεύει να καταστήσει ουδέτερες σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όλες τις δραστηριότητές της μέχρι το 2030 και να μειώσει περαιτέρω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων της.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές