BACK TO
TOP
Farming

Προϋπόθεση τα ακριβή δεδομένα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής γεωργίας

Παρουσιάζεται επίσημα στις 22 Φεβρουαρίου το καινοτόμο πρόγραμμα AgriDataValue, στο οποίο μετέχουν 30 εταίροι συνολικά από 14 χώρες, εκ των οποίων μέλη της ΕΘνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), 3 οργανισμοί πληρωμών, εταιρίες τεχνολογίας αιχμής και ερευνητικά κέντρα. Στόχος είναι θα δημιουργηθεί μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα συνδυάζει και αξιοποιεί δεδομένα που θα συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο από επίγειους αισθητήρες και αγρο-μετεωρολογικούς σταθμούς, ώστε να υποστηρίζει τη δημιουργία μοντέλων Μηχανικής Μάθησης και εφαρμογών ευφυούς γεωργίας και κτηνοτροφίας υψηλής προστιθέμενης αξίας.

KAR_0801

734
0

Το AgriDataValue θα συμβάλλει στην υλοποίηση της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και θα είναι αρωγός του Ευρωπαϊκού ψηφιακού μετασχηματισμού στον αγροτικό τομέα (γεωργία και κτηνοτροφία) και της μελέτης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις καλλιέργειες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Η Synelixis θα είναι επικεφαλής και θα συντονίζει το καινοτόμο αυτό έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη γεωργία. Η εκδήλωση έναρξης – παρουσίαση του AgriDataValue γίνεται στην Αθήνα, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Το πρόγραμμα αυτό έχοντας ως βάση τις νέες τεχνολογίες και τη σύγχρονη γνώση, έρχεται να συμβάλει στη λύση του παγκόσμιου προβλήματος σχετικά με τις ανάγκες τροφίμων, την ανταγωνιστικότητα και το δίκαιο εισόδημα των αγροτών, αλλά και με τη βιώσιμη γεωργία και την προστασία του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, και αξιοποιώντας την τεχνολογική υπεροχή και τα χαρακτηριστικά της οικογένειας προϊόντων SynField και SynAir της Synelixis, θα δημιουργηθεί μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα συνδυάζει και αξιοποιεί δεδομένα που θα συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο από επίγειους αισθητήρες και αγρο-μετεωρολογικούς σταθμούς με πολυφασματικές εικόνες από δορυφόρους και drones,ώστε να υποστηρίζει τη δημιουργία μοντέλων Μηχανικής Μάθησης και εφαρμογών ευφυούς γεωργίας και κτηνοτροφίας υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Το AgriDataValue με προϋπολογισμό 7.5 εκ ευρώ, στοχεύει να καθιερωθεί ως ο «Game Changer» στην Έξυπνη Γεωργία και την αγροπεριβαλλοντική παρακολούθηση και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα μέσω της έξυπνης γεωργίας. Συνολικά, θα γίνουν 23 πιλοτικές διατάξεις σε 9 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε 1.810.000 Στρέμματα / 25 είδη καλλιεργειών και 2,000 ζώα / 5 είδη, ενώ θα εγκατασταθούν περισσότεροι από 4,500 νέοι IoT αισθητήρες. 

Το σχετικό ενημερωτικό υλικό και το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαθέσιμο εδώ

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές