BACK TO
TOP
Farming

Η Medilco βάζει σε λειτουργία το εργοστάσιο θρέψης στα Οινόφυτα

Η πρώτη επίσηµη παρουσίαση της νέας αποκλειστικής συνεργασίας µε την πολυεθνική αµερικανική εταιρεία Nutrien, έλαβε χώρα σε εκδήλωση της Medilco Hellas, στο περιθώριο της Agrotica.

Meldico-Hellas-ergostasio-neo

Γιώργος Κοντονής

1529
1

Εκεί η Medilco Hellas ανακοίνωσε επίσης την εκκίνηση της λειτουργίας της νέας της βιοµηχανικής µονάδας παραγωγής λιπασµάτων στα Οινόφυτα. Πρόκειται για µία επένδυση που στην τελική της εκδοχή µπορεί να ξεπεράσει και τα 21 εκατ. ευρώ µέσω της οποίας θα παραχθούν προϊόντα πραγµατικά καινοτόµα, ανέφερε ο πρόεδρος της Medilco Hellas Μιχάλης Γάγγος που ήταν και ο οικοδεσπότης της ειδικής εκδήλωσης που πραγµατοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Makedonia Palace την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου. Σηµειώνεται πως στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισµό ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, ∆ιονύσης Σταµενίτης.

«Η νέα µονάδα είναι τριπολική, συµµετέχουν σε αυτήν το Ισραήλ, η Medilco Hellas και η Nutrien από την Αµερική. Το έργο προβλέπει στην τελική του εκδοχή χηµείο και ερευνητικό κέντρο. Όπως είναι γνωστό ερευνητικά κέντρα είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν. Οπότε η Nutrien θα είναι εδώ ένα στήριγµά µας», ανέφερε ο κ. Γάγγος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Medilco Hellas έδωσε τον λόγο στον διευθυντή Παγκόσµιας Εµπορικής Ανάπτυξης & Στρατηγικής της Nutrien, Kent Lambden, «ένα από τα βαριά ονόµατα του παγκόσµιου γαλαξία λιπασµάτων», όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Γάγγος. Μιλώντας αρχικά για τη συνεργασία µε τη Medilco Hellas, ο κ. Lambden έκανε λόγο για µία ευκαιρία: «∆εν είναι µια βραχυπρόθεσµη σχέση. Θέλουµε ακόµη να είµαστε εδώ σε 20, 30, 40 χρόνια από τώρα», ανέφερε, λέγοντας πως αποτελεί τον ιδανικό συνεργάτη στο πεδίο της εξειδικευµένης θρέψης, των καινοτόµων τεχνολογιών και της αειφορίας στον αγροτικό τοµέα.

H εταιρεία Nutrien γεννήθηκε προ 6ετίας από τη συγχώνευση των Agrium Inc. (Agrium) και της Potash Corporation, και έτσι δηµιουργήθηκε όπως είπε ο κ. Lambden ο κορυφαίος πάροχος αγροτικών εισροών και υπηρεσιών στον κόσµο, που βρίσκεται στο top 10 των εταιρειών specialty λιπασµάτων παγκοσµίως

Στην ανάλυση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας και για τα καινοτόµα προϊόντα που φέρνει στην Ελλάδα αλλά και στις αναπτυσσόµενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης µέσω της Medilco Hellas, αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Senior Manager της Nutrien, Aaron Duyck. Όπως εξήγησε η προσέγγιση της  Nutrien είναι να θρέφεται το φυτό αλλά παράλληλα και το έδαφος ώστε να αυξάνεται η διαθεσιµότητα των θρεπτικών στοιχείων, µε την εταιρεία να φέρνει τρία είδη προϊόντων µε τεχνολογία Reacted Carbon Technology™ (RCT), που επιτρέπει στον άνθρακα να γίνεται πιο ενεργός και να απορροφάται άµεσα από τα φυτά. Τα προϊόντα αυτά είναι το Structure που αυξάνει την αποτελεσµατικότητα του φωσφόρου, το Katalyst (Κάλιο) και το Evolution το οποίο εγγυάται µεγάλη αύξηση της αποδοτικότητας της θρέψης και της εξοικονόµησης νερού.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές