BACK TO
TOP
Farming

Kαινοτοµία µε στόχο την αειφορία στη γεωργική παραγωγή προσφέρει η Bayer Hellas

Στηριζόμενη σε δύο βασικούς πυλώνες, την Ποιότητα και την Καινοτομία, η πρόταση της Bayer Hellas απευθύνεται σε παραγωγούς που αναζητούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και να προάγουν την αειφορία.

69

117
1

Θα µπορούσαµε να πούµε ότι έχουµε µπροστά µας µια χρονιά δύσκολων επιλογών µεταξύ των εαρινών καλλιεργειών; 

Ναι, µπορούµε να πούµε ότι η επιλογή των εαρινών καλλιεργειών µπορεί να είναι δύσκολη για πολλούς παραγωγούς και καλλιεργητές. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν αυτή την απόφαση, όπως οι κλιµατικές συνθήκες, οι τοπικές αγορές, οι τάσεις κατανάλωσης και οι ανάγκες της αγοράς. Ας µην ξεχνάµε ότι η περιοχή της Θεσσαλίας που αποτελεί ένα µεγάλο κοµµάτι των εαρινών καλλιεργειών στην Ελλάδα έχει δεχτεί ένα µεγάλο πλήγµα από την κακοκαιρία Daniel συµβάλλοντας καθοριστικά στην επιλογή καλλιέργειας και ποικιλιών. Επιπλέον, οι αγρότες πρέπει να λάβουν υπόψη τους και άλλους παράγοντες όπως οι απαιτήσεις ύδατος, η διαθεσιµότητα σπόρων και εξοπλισµού και η δυνατότητα να διαχειριστούν τις καλλιέργειες κατάλληλα. Συνεπώς, θα µπορούσαµε να πούµε πως ο Έλληνας παραγωγός αντιµετωπίζει δύσκολες επιλογές την φετινή χρονιά όσον αφορά τις εαρινές καλλιέργειες και πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τα πλεονεκτήµατα και τις προκλήσεις κάθε επιλογής πριν λάβει τις αποφάσεις του.

Είναι η κλιµατική µεταβλητότητα, οι κανόνες της πράσινης µετάβασης ή οι συνθήκες αγοράς που υπαγορεύουν τελικά τις αποφάσεις σποράς;

Οι αποφάσεις σχετικά µε την σπορά συνήθως λαµβάνονται µε βάση µια συνδυασµένη αξιολόγηση αυτών των παραγόντων, καθώς και άλλων παραµέτρων όπως οι τεχνολογικές δυνατότητες και οι πόροι του κάθε παραγωγού. Οι κλιµατικές συνθήκες αποτελούν αδιαµφισβήτητο παράγοντα για την επιλογή τόσο του σπόρου, όσο και της µεθόδου καλλιέργειας. Παραδείγµατος χάρη, σε περιοχές µε υψηλές θερµοκρασίες και λιγότερο νερό, οι παραγωγοί θα οδηγηθούν στην επιλογή ποικιλιών ανθεκτικών στην ξηρασία. Επιπλέον, οι κανόνες της πράσινης µετάβασης, όπως οι περιορισµοί στη χρήση ορισµένων γεωργικών φαρµάκων ή η προτίµηση για βιώσιµες πρακτικές καλλιέργειας, µπορεί επίσης να επηρεάσουν τις αποφάσεις σποράς, καθώς οι αγρότες προσπαθούν να συµµορφωθούν µε αυτούς τους κανόνες και να προωθήσουν τη βιωσιµότητα των καλλιεργειών τους. Τέλος, οι συνθήκες της αγοράς, όπως οι τιµές των προϊόντων, η ζήτηση από τους καταναλωτές και οι προβλέψεις για τη µελλοντική ζήτηση, επηρεάζουν τις επιλογές σποράς. Οι παραγωγοί συχνά λαµβάνουν υπόψη τους την αγοραστική ζήτηση και τις τιµές των προϊόντων κατά τη λήψη των αποφάσεών τους σχετικά µε τη σπορά. Συνεπώς, η συνδυασµένη επίδραση αυτών των παραγόντων οδηγεί στην απόφαση των παραγωγών για έναν ισορροπηµένο τρόπο παραγωγής.

Πού εστιάζει αυτό τον καιρό ο ανταγωνισµός στα αγροτικά εφόδια και πώς απαντά επ’ αυτού η δική σας πρόταση;

Ο ανταγωνισµός στα αγροτικά εφόδια τα τελευταία χρόνια θα λέγαµε ότι εστιάζει σε δύο βασικούς τοµείς.
I. Ποιότητα και αποδοτικότητα

Οι παραγωγοί και οι γεωργικές επιχειρήσεις επιζητούν υψηλής ποιότητας εφόδια που θα βελτιωνουν την απόδοση και την παραγωγή τους.
II. Καινοτοµία

Νέες τεχνολογίες και καινοτόµες λύσεις που µπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, την αποδοτικότητα και την αειφορία.

Απαντώντας στον ανταγωνισµό, η δική µας πρόταση επικεντρώνεται στους παρακάτω τοµείς:

Ποιότητας και απόδοσης: Παρέχουµε υψηλής ποιότητας γεωργικά εφόδια που βελτιώνουν την απόδοση των καλλιεργειών, όπως υψηλής ποιότητας υβρίδια DEKALB® και τελευταίας γενιάς φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Καινοτοµίας και τεχνολογίας: Επενδύουµε σε έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών που βελτιώνουν την παραγωγικότητα και προάγουν την αειφορία. Αντίστοιχα ηγούµαστε στην ψηφιακή γεωργία µε δύο ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης του παραγωγού, το Climate FieldView και  το Nematool. Το πρώτο υποστηρίζει µεγάλες καλλιέργειες όπως το καλαµπόκι, ενώ το δεύτερο απευθύνεται στη θερµοκηπιακή καλλιέργεια της τοµάτας, τη φράουλα και το ακτινίδιο.

Υποστήριξης πελατών: Παρέχουµε εξειδικευµένη εµπορική και τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση στους γεωπόνους και παραγωγούς για την αποτελεσµατική χρήση των προϊόντων µας, βοηθώντας τους να επιτύχουν τους στόχους τους.

Αειφορίας: Προωθούµε πρακτικές γεωργίας που σέβονται το περιβάλλον και προστατεύουν τη βιοποικιλότητα και τους φυσικούς πόρους.

Συνοψίζοντας, η πρότασή µας εστιάζει στην παροχή υψηλής ποιότητας, καινοτόµων και προσαρµοσµένων λύσεων που βελτιώνουν τη γεωργική διαδικασία και συµβάλλουν στην επίτευξη των στόχων αειφορίας και απόδοσης.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές