BACK TO
TOP
Αγορά Εισροών

ΔΕΗ: Υποβολή άδειας γεωτρήσεων έως 30/9 για τους χρήστες αγροτικού τιμολογίου

Έως και τις 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν όσοι αγρότες χρησιμοποιούν ρεύμα για τη λειτουργία των γεωτρήσεών τους να προσκομίσουν την άδεια χρήσης νερού, προκειμένου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν της μειωμένης χρέωσης για το αγροτικό ρεύμα.

6
3
Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά η ΔΕΗ ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση την εταιρεία, είναι ότι, όπως υποστηρίζει, κάποιοι από τους 230.000 δικαιούχους του προνομιακού αγροτικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος δεν το δικαιούνται, διότι χρησιμοποιούν την παροχή για άλλες δραστηριότητες πέραν της αρδευτικής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Η ΔΕΗ εκκαθαρίζει τους δικαιούχους του αγροτικού τιμολογίου και καλεί τους αγρότες σε συνεργασία

Δικαιούχοι του προνομιακού αγροτικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος φέρονται αυτήν τη στιγμή περί τους 230.000 καταναλωτές της ΔΕΗ. Από την εμπειρία μας, που επιβεβαιώνεται καθημερινά, κάποιοι από αυτούς δεν δικαιούνται, διότι χρησιμοποιούν την παροχή για άλλες δραστηριότητες πέραν της αρδευτικής, όπως προβλέπει ο νόμος.

Είναι προφανές ότι αυτό δρα σε βάρος τόσο της ΔΕΗ όσο και των πραγματικών δικαιούχων. Για τον σκοπό αυτόν, η Επιχείρηση υλοποιεί πρόγραμμα εκκαθάρισης του Μητρώου και ζητά τόσο την κατανόηση όσο και τη συνεργασία των αγροτών.

Συγκεκριμένα, ζητά από τους αγρότες να καταθέσουν τα προβλεπόμενα από την υπ’ αριθ. 140424/06.03.2017 Υπουργική Απόφαση δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι αγροτικού τιμολογίου έχουν ήδη ειδοποιηθεί με επιστολή για να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η ΔΕΗ καλεί για μία ακόμη φορά τους αγρότες σε συνεργασία, ώστε τελικά να εξαλειφθεί το νοσηρό φαινόμενο κατάχρησης ενός προνομίου που έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία για να στηριχθούν όσοι πραγματικά ασκούν αγροτική δραστηριότητα.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

27-09-2018 09:33Γιώτα

Η μητέρα μου είχε έτοιμα όλα τα δικαιολογητικά για τη ΔΕΗ από τα τέλη Ιουλίου. Εκκρεμούσε το χαρτί από την Περιφέρεια Πιερίας, που το ζήτησε αρχές Αυγούστου. Ο υπάλληλος της Περιφέρειας της είπε ότι θα είναι έτοιμο κατά τα τέλη Αυγούστου (πόση μελέτη να χρειάζεται άραγε ώστε να ετοιμαστεί;). Αφού πήγε μέχρι την Περιφέρεια άλλες 2 φορές (μέσα στο Σεπτέμβρη), δεν ήταν έτοιμο. Τελικά το πήρε εχτές, κι αφού βρέθηκε ξεχασμένο πάνω στο ράφι. Τώρα έχει να αντιμετωπίσει την τεράστια ουρά στη ΔΕΗ, όπου κι άλλοι αγρότες πιθανόν να πήγαν τελευταία στιγμή λόγω καθυστέρησης από την Περιφέρεια. Ελπίζω να δοθεί παράταση.......

Απάντηση

26-09-2018 18:14ΤΑΚΗΣ

Για να εξυπηρετηθεί κάποιος από το κατάστημα της ΔΕΗ στον Πύργο Ηλείας θα πρέπει να προσέλθει στο κατάστημα από την 5η πρωινή και με αριθμό προτεραιότητας έως και 50. Εάν κάποιος έχει το Νο 51 οι υπάλληλοι τον διώχνουν. Αλήθεια είναι δυνατόν να τελειώσουμε ποτέ όταν σε ολόκληρο νομό η ΔΕΗ διεκπεραιώνει μόνο 50 αιτήσεις;

Απάντηση

03-08-2018 15:52Δέσποινα

Έχω ξεκινήσει από τις πρώτες μέρες του προγράμματος για να μαζέψω τα δικαιολογητικά που απαιτούνται αλλά δεν βρίσκουν τον αριθμό πρωτοκόλλου καμιας από τις δύο γεωτρήσεις που έχω.ρωταω πώς μπορώ να το βρω αλλά κανείς δε ξέρει να μου πει πως να ξεκινήσω!μου λένε να περιμένω τη Κυριακή που είναι υπεύθυνη μετά τις 20 Αυγούστου γιατί λείπει σε άδεια....μήπως ξέρει κάποιος να μου πει πως μπορώ να βρω τον αριθμό πρωτοκόλλου κ πως μπορώ να ξεκινήσω να μαζεύω τα δικαιολογητικά μου;κάποια αρμόδια υπηρεσία που να μου πει από που να ξεκινήσω;σας παρακαλώ,βοήθεια!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία