Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αγορά Εισροών

Sparti_yara

Αυξημένη ζήτηση για αγροτικά εφόδια και κυρίως για λιπάσματα, μαζική προσέλευση των αγροτών στα γεωπονικά καταστήματα και μικρές αναταράξεις στη συγκεκριμένη αγορά, καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα, ως συνέχεια των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και της ανησυχίας που δημιουργείται ταυτόχρονα στις τάξεις του αγροτικού κόσμου για ελλείψεις σε συγκεκριμένα προϊόντα.

UPL_Arysta-new_2

Έναν παγκόσμιο ηγέτη στη διεθνή αλυσίδα υπεραξίας των τροφίμων δημιουργεί η εξαγορά της Arysta LifeScience από την UPL. Μέσω της στρατηγικής της στόχευσης, OpenAg, φιλοδοξεί να μετατρέψει τη γεωργία «σε ένα προσβάσιμο γεωργικό δίκτυο το οποίο θα τροφοδοτεί την αειφόρο ανάπτυξη για όλους. Χωρίς όρια, χωρίς σύνορα», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Li-Keqiang-new

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός Li Keqiang ανακοίνωσε τη διαμόρφωση του ΦΠΑ από το 16% στο 13% για τις περισσότερες βιομηχανίες, και από το 10% στο 9% για κλάδους όπως οι μεταφορές και οι κατασκευές κατά τη διάρκεια των εργασιών του εθνικού λαϊκού συνεδρίου στο Πεκίνο.

Sepi-syneleusi-2

Δεν ανεβάζει ο σπόρος το κόστος καλλιέργειας αλλά η ενέργεια και τα ενοίκια και αυτό μάλιστα θα αποδειχθεί σύντομα και με μελέτη του ΙΟΒΕ. Αυτό αποκάλυψε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΣΕΠΥ) στο περιθώριο της Γενικής του Συνέλευσης που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας την Παρασκευή 1 Μαρτίου.

DELTAPINE_NEW_2

Ξαναμοιράζεται από την αρχή, μέσα σε λίγους μήνες, η εγχώρια αγορά των σπόρων βαμβακιού, μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξαν, ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer και η εταιρία Σπύρος Ανδριώτης ΑΕ για την περαιτέρω ανάπτυξη του δυναμικού των ποικιλιών βαμβακιού της DELTAPINE® στην Ελλάδα.

KAR_4710_copy

Σε μια ζεστή εκδήλωση, που αποτέλεσε παράλληλα και ευκαιρία ενός γόνιμου διαλόγου για τις εξελίξεις στον χώρο των λιπασμάτων και την γεωργία, ο Σύνδεσμος Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) έκοψε την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη.

fmc_diokolanos

Από τον Νοέμβριο του 2017, η FMC συνεργάζεται με την DuPont, της οποίας το σημαντικότερο τμήμα του χαρτοφυλακίου φυτοπροστατευτικών προϊόντων της καθώς και το ερευνητικό κομμάτι πέρασε στα χέρια της FMC.

AIXMEAS-LOGO

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αιχμέας ενημερώνει τους παραγωγούς ότι μπορούν να προμηθεύονται πιστοποιημένο σπόρο σκληρού σιταριού (MAESTRALE ,SECOLO,EGEO) καθώς και λιπάσματα για την σπορά σιτηρών.

Με το Βασίλη τώρα ούτε κιλοβατώρα οι ενεργειακές κοινότητες στον κάμπο

Μεσοπρόθεσµα µείωση του κόστους άρδευσης και µακροπρόθεσµα ακόµα και κέρδη υπόσχεται να αφήσει στους αγρότες µε ποµόνες στους ΤΟΕΒ αλλά και ανεξάρτητα αρδευτικά, η σύσταση της πρώτης Αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στη Θεσσαλία µε µέλη τον τοπικό ΓΟΕΒ και έξη ΤΟΕΒ, που θα κατασκευάσουν, σε πρώτη φάση, φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW.

Διπλό χτύπημα της ΔΕΗ με το αγροτικό ρεύμα

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή στο 662o φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 21 Ιουλίου μαζί με το περιοδικό Beer & Brunch.

Έως και τις 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν όσοι αγρότες χρησιμοποιούν ρεύμα για τη λειτουργία των γεωτρήσεών τους να προσκομίσουν την άδεια χρήσης νερού, προκειμένου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν της μειωμένης χρέωσης για το αγροτικό ρεύμα.

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι αγρότες για το αγροτικό τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά ο υπεύθυνος Αγροτικής και Ενεργειακής Πολιτικής της Π.Γ της ΛΑ.Ε. και πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας, κ. Θανάσης Πετράκος υπάρχει επείγουσα ανάγκη για αλλαγή της διαδικασίας για τη χορήγηση του αγροτικού τιμολογίου.

Με ακριβό πετρέλαιο και κομμένο ρεύμα δύσκολο το καλοκαίρι στις καλλιέργειες

Στεγνά χωράφια, µικρότερες σοδειές, υποδεέστερα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και µειωµένο εισόδηµα, σε συνδυασµό µε ένα αυξηµένο στα ύψη κόστος παραγωγής φέρνουν στους καλλιεργητές οι τελευταίες εξελίξεις.

Στα ύψη το θερμόμετρο στον καυγά ΤΟΕΒ και ΔΕΗ που κόβει το ρεύμα

Αντιµέτωποι µε κλειστές ποµόνες, σε µια περίοδο που χιλιάδες στρέµµατα καλλιεργειών χρειάζονται νερό, βρίσκονται καθηµερινά όλο και περισσότεροι αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφού η ∆ΕΗ κάνει πράξη την «απειλή» της για διακοπές ρεύµατος στους ΤΟΕΒ που δεν µπόρεσαν να ανταποκριθούν στις δόσεις για την εξόφληση των χρεών τους.

Ασυμφωνία ΤΟΕΒ - ΔΕΗ αφήνει 11.000 στρ. απότιστα σε Τύρναβο

Χωρίς ρεύμα στις γεωτρήσεις άρα και χωρίς νερό έχουν μείνει αρκετοί αγρότες που αρδεύονται από τον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου. Το πρόβλημα προέκυψε μετά την άρνηση – από πλευράς ΔΕΗ - στην πρόταση του ΤΟΕΒ για ρύθμιση της οφειλής του Οργανισμού ώστε να επαναηλεκτροδοτηθούν οι γεωτρήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία