BACK TO
TOP
Αγορά Εισροών

Διπλό χτύπημα της ΔΕΗ με το αγροτικό ρεύμα

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή στο 662o φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 21 Ιουλίου μαζί με το περιοδικό Beer & Brunch.

Διπλό χτύπημα της ΔΕΗ με το αγροτικό ρεύμα

5
0

Διαβάστε μερικά από τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda

Επικαιρότητα

Κονδύλι 1,5 εκατ. στον ΕΛΓΟ για παλιές «ανακαλύψεις» σπόρων

Επενδύσεις

Προστασία δεδοµένων και δωρεάν δοκιµές για τα εργαλεία ακριβείας

Εμπορεύματα

Με 26 στον κάµπο και πάνω από 30 λεπτά το κιλό τα καλά συµπύρηνα

Editorial

Αν εξετάσουµε προσεκτικά την εξέλιξη της φετινής χρονιάς για τους Έλληνες αγρότες θα δούµε ότι σε πολύ λίγες περιπτώσεις, το αποτέλεσµα της παραγωγικής δραστηριότητας, δικαιώνει πραγµατικά τις προσδοκίες των παραγωγών. Ωστόσο, ο χρόνος τους κρατάει στο παιχνίδι.

Στις εκτατικές καλλιέργειες για παράδειγµα, µόνο το βαµβάκι, παρουσιάζει µια ενδιαφέρουσα προοπτική αγοράς, κάτι που µένει βέβαια να αποδειχθεί στην πράξη το Φθινόπωρο. Το σκληρό σιτάρι προς το παρόν απογοητεύει µε τις τιµές του, το καλαµπόκι δεν λέει να σηκώσει κεφάλι και η βιοµηχανική ντοµάτα ταλαιπωρείται από τις επιπτώσεις των καλοκαιρινών βροχοπτώσεων.

Στα κηπευτικά, αν εξαιρέσει κανείς τις ζηµιές που έχουν γίνει σε κάποιες περιοχές από τον καιρό, µόνο τώρα τελευταία, η επιτραπέζια ντοµάτα κινείται κάπως καλά, ενώ η πατάτα παραµένει σε ένα οριακό επίπεδο από πλευράς τιµής, έχοντας προηγουµένως κάνει πολλούς αγρότες να την εγκαταλείψουν.

Η µεγάλη ήττα των παραγωγών προέρχεται από τις δενδρώδεις καλλιέργειες. Στα επιτραπέζια ροδάκινα π.χ., το καλό σχετικά ξεκίνηµα, εξελίχθηκε σε άδοξο τέλος, ειδικά στις περιοχές όπου η µονίλια, µετά τις βροχές, έκανε θραύση. Παραγωγικές δυσκολίες καταγράφονται εξ αρχής και στα συµπύρηνα ροδάκινα, όπου η µεταποιητική βιοµηχανία δεν δείχνει διάθεση να αντισταθµίσει τις απώλειες στην παραγωγή µε βελτίωση των τιµών παραλαβής των ροδάκινων.

Καλά παραµένουν τα νέα από το µέτωπο του ελαιολάδου, της επιτραπέζιας ελιάς και των οινάµπελων, όπου όµως, η παραγωγική δραστηριότητα αφορά σε µεγαλύτερο βαθµό ετεροεπαγγελµατίες, παρά κατά κύριο επάγγελµα αγρότες.

Συµπέρασµα, εκεί όπου έχει γίνει αξιόλογη οργανωτική δουλειά, µε τόλµη και φροντίδα για τις κατάλληλες επενδύσεις, ο χρόνος γίνεται σύµµαχος. 

Agrenda


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία