BACK TO
TOP
Αγορά Εισροών

Με το Βασίλη τώρα ούτε κιλοβατώρα οι ενεργειακές κοινότητες στον κάμπο

Μεσοπρόθεσµα µείωση του κόστους άρδευσης και µακροπρόθεσµα ακόµα και κέρδη υπόσχεται να αφήσει στους αγρότες µε ποµόνες στους ΤΟΕΒ αλλά και ανεξάρτητα αρδευτικά, η σύσταση της πρώτης Αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας στη Θεσσαλία µε µέλη τον τοπικό ΓΟΕΒ και έξη ΤΟΕΒ, που θα κατασκευάσουν, σε πρώτη φάση, φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW.

Με το Βασίλη τώρα ούτε κιλοβατώρα οι ενεργειακές κοινότητες στον κάμπο

4
0

Η παρουσίαση της Ενεργειακής Αγροτικής Κοινότητας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, έγινε στα γραφεία του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας στη Λάρισα, ο οποίος θα συµµετάσχει στη σύµπραξη, µαζί µε το υπουργείο και σε πρώτη φάση µε τους ΤΟΕΒ Ενιππέα, Πηνειού, Μάτι Τυρνάβου, Ταουσάνη από τον νοµό Λάρισας και Τιτανίου από την Καρδίτσα. Βάσει του προγραµµατισµού θα ακολουθήσουν και οι ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος και Σελλάνων. Από κοντά την υπόθεση παρακολουθεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφηµερίδας, ήδη έχουν υπάρξει τρείς προτάσεις από εταιρείες κατασκευής φωτοβολταϊκών που επιθυµούν να αναλάβουν το έργο, το οποίο θα χρηµατοδοτηθεί είτε από ίδια χρηµατοδότηση, είτε µέσω δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς, είτε θα επιλεχθεί η «αυτοχρηµατοδότηση» του έργου από τις εταιρείες που θα το φτιάξουν, και θα έχουν την εκµετάλλευσή του επί µία τριετία.

Όσον αφορά το κόστος του, πηγές από τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας απέφυγαν να απαντήσουν λέγοντας πως «είναι νωρίς ακόµα να εκτιµήσουµε».

Βρείτε εδώ ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία