BACK TO
TOP
Αγορά Εισροών

Αύξηση 10 εκατ. τόνων έως το 2023 στην παγκόσμια αγορά αζωτούχων φέρνει η ζήτηση από Ασία

Το συνολικό μέγεθος της αγοράς αζωτούχων λιπασμάτων θα αυξηθεί κατά 9,99 εκατ. τόνους έως το 2023, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) περίπου 2%, σύμφωνα με την έκθεση για την παγκόσμια αγορά αζωτούχων λιπασμάτων της βρετανικής εταιρείας αναλύσεων Technavio.

yara-new

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

16
0

Κορυφαίοι πωλητές, όπως η Yara και η CF Industries, αυξάνουν την παραγωγή αμμωνίας λόγω της έντονης ζήτησης στην αγορά λιπασμάτων που καταγράφει η έκθεση για το διάστημα 2019-2023. Πρόσφατα, η Yara άνοιξε εργοστάσιο αμμωνίας στο Freeport του Τέξας, στις ΗΠΑ, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 750.000 τόνων. Η CF Industries επεκτείνει επίσης την εγκατάσταση παραγωγής αμμωνίας που βρίσκεται κοντά στο Medicine Hat της Αλμπέρτα.  

Την αυξημένη ζήτηση πυροδοτούν χώρες της Ασίας όπως η Κίνα και η Ινδία που καταναλώνουν πάνω από το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής αζωτούχου λιπάσματος. Ο αυξανόμενος πληθυσμός και το αυξανόμενο κατά κεφαλήν εισόδημα, ιδίως στην Κίνα και την Ινδία, οδήγησαν στη ζήτηση για τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα.  Η Κίνα αντιμετωπίζει έντονη ζήτηση λιπασμάτων για την κάλυψη των αναγκών της σε τρόφιμα. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Ινδίας εξαρτάται από τη γεωργία για να ζήσει. Η ινδική κυβέρνηση υποστηρίζει επίσης τον γεωργικό τομέα παρέχοντας επιδοτήσεις και προγράμματα κινήτρων και η χώρα πρόσφατα αύξησε τις δαπάνες της στον τομέα της γεωργίας. Αυτοί οι παράγοντες θα προκαλέσουν αύξηση της παγκόσμιας αγοράς αζωτούχων λιπασμάτων κατά την περίοδο πρόβλεψης από το 2019 έως το 2023.

Τα λιγότερα στρέμματα δημιουργούν ανάγκη για μεγαλύτερες αποδόσεις

Η μείωση της έκτασης καλλιεργήσιμης γης έρχεται σε αντίθεση με την αυξημένη παγκόσμια ανάγκη για τρόφιμα. Αυτό οφείλεται στη συνεχή αύξηση της εκβιομηχάνισης και της αστικοποίησης. Οι αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Βραζιλία θα χρειαστούν πρόσθετες γεωργικές εκτάσεις έως το 2030 για να καλύψουν την ανάγκη για σπόρους τροφίμων. Η συρρίκνωση της καλλιεργήσιμης γης θα αυξήσει τη ζήτηση λιπασμάτων όπως το αζωτούχο λίπασμα για υψηλές αποδόσεις. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς αζωτούχων λιπασμάτων κατά την περίοδο πρόβλεψης.

«Τα κορυφαία κράτη στην κατανάλωση αζωτούχων λιπασμάτων, όπως η Ινδία, η Κίνα, το Πακιστάν και η Ινδονησία, είναι παρόντα στο APAC. Επίσης, η αύξηση του πληθυσμού, η αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος και η μείωση της καλλιεργήσιμης γης θα αυξήσουν τη ζήτηση για αζωτούχα λιπάσματα στην περιοχή. Στη Βόρεια Αμερική, οι ΗΠΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές αζωτούχων λιπασμάτων. Ο Καναδάς και το Μεξικό είναι οι άλλοι δύο σημαντικοί συντελεστές. Η ζήτηση για τρόφιμα αυξάνει και σε αυτήν την περιοχή λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού. Αυτοί οι παράγοντες αναμένεται να ενισχύσουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς αζωτούχων λιπασμάτων », δήλωσε ο αναλυτής της Technavio.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία