BACK TO
TOP
Αγορά Εισροών

Αύξηση 3% κατ' έτος για την αγορά σύνθετων λιπασμάτων ως το 2023

Κατά 3% ετησίως αναμένεται να αυξάνεται από το 2018 έως το 2023, η παγκόσμια αγορά για σύνθετα λιπάσματα (αγορά που έχει ήδη εκτιμηθεί σε περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια), οδηγούμενη από έναν ταχέως αναπτυσσόμενο πληθυσμό σε παγκόσμιο επίπεδο και από την μείωση του όγκου των αρδευόμενων εκτάσεων ανά κάτοικο, σύμφωνα με νέα έκθεση του παγκόσμιου φορέα παροχής επιχειρηματικών πληροφοριών IHS Markit.

SOx_scrubbers

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

69
0

Η τρέχουσα παγκόσμια ζήτηση για σύνθετα λιπάσματα υπερβαίνει τα 131 εκατομμύρια τόνους το 2019, ενώ αναμένεται ότι ο κλάδος θα φτάσει πάνω από 151 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2023, σύμφωνα με την έκθεση IHS Markit NPK Compound Fertilizers.

Τα σύνθετα λιπάσματα NPK, τα οποία συνδυάζουν δύο ή τρία από τα κύρια θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία λιπασμάτων για την προώθηση της ταχείας ανάπτυξης των φυτών - άζωτο (N), φωσφόρο (P) και κάλιο (K)- θα εξυπηρετήσουν την ανάγκη να βελτιωθεί η μέση διατροφή ενός μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού.

«Η ζήτηση για λιπάσματα οφείλεται στην ανάγκη για τροφή, η οποία με τη σειρά της καθοδηγείται από το μέγεθος και τον πλούτο του πληθυσμού», δήλωσε ο Bala Suresh, εκτελεστικός διευθυντής της IHS Markit και επικεφαλής της έκθεσης IHS Markit NPK Compound Fertilizers . «Η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων έχει αυξηθεί σημαντικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση λιπασμάτων για την αύξηση παραγωγικότητας των καλλιεργειών. Τα σύνθετα λιπάσματα είναι πιο εύκολα στην αγορά και χρήση και προάγουν την ταχεία ανάπτυξη των φυτών με λογικό κόστος», ανέφερε ο Suresh.

Ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα των σύνθετων λιπασμάτων NPK είναι ότι μπορούν να διαμορφωθούν με βάση τον τύπο της καλλιέργειας και του εδάφους, ανέφερε ο Suresh. «Το γεγονός ότι αυτά τα λιπάσματα είναι σύνθετα, τους επιτρέπει να είναι λιγότερο διαλυτά στα υπόγεια ύδατα. Αυτό το καθιστά κατάλληλο για ξηρά εδάφη και περιοχές επιρρεπείς σε ξηρασίες, όπως σε πολλές ασιατικές και αφρικανικές χώρες», ανέφερε ο B. Suresh.

Επειδή αυτά τα σύνθετα λιπάσματα μπορούν να προσαρμοστούν ευκολότερα σε επιμέρους εδάφη και περιοχές επιρρεπείς σε ξηρασία από τα παραδοσιακά λιπάσματα, ο B. Suresh δήλωσε ότι θα είναι καθοριστικής σημασίας για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για παραγωγή τροφίμων στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, πάνω από 815 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως είναι υποσιτισμένοι χρονίως, ενώ ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 9,6 δισεκατομμύρια με 10 δισεκατομμύρια άτομα έως το 2050. Ταυτόχρονα, ο πλανήτης αντιμετωπίζει τις πρόσθετες προκλήσεις που έχουν οι συνέπειες της αλλαγής του κλίματος - όπως η επίμονη ξηρασία σε ορισμένες περιοχές και η μείωση της διαθεσιμότητας γλυκού νερού.

«Για να τροφοδοτήσουν τον πληθυσμό τους, πολλές χώρες αναγκάζονται όλο και περισσότερο να καλλιεργούν περιθωριακές, λιγότερο αρδευόμενες εκτάσεις για την παραγωγή τροφίμων και αυτό απαιτεί λιπάσματα και σύνθετα λιπάσματα που μπορούν να επιλεγούν για συγκεκριμένα εδάφη και καλλιέργειες», ανέφερε ο B. Suresh. Τα σύνθετα λιπάσματα διαφέρουν από τα παραδοσιακά απλά λιπάσματα, επειδή παράγονται κυρίως για την κάλυψη της τοπικής και περιφερειακής ζήτησης. Μαζί με μια παραλλαγή στη σύνθεση των βασικών θρεπτικών ουσιών, ένα σύνθετο λίπασμα μπορεί επίσης να περιλαμβάνει άλλα δευτερογενή ή μικροστοιχεία, συστατικά που είναι μοναδικά στη γεωγραφία της καταναλώτριας περιοχής. Επιπλέον, ορισμένες καλλιέργειες μπορεί να απαιτούν υψηλότερες δόσεις ενός θρεπτικού συστατικού, το οποίο είναι ευκολότερο να παραδοθεί με ένα σύνθετο λίπασμα, ανέφερε η έκθεση της IHS Markit.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία