BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης «νικά» τους παραγωγούς θερμοκηπιακής ντομάτας

Ερευνητικές ομάδες που χρησιμοποίησαν αλγορίθμους με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για να διαχειριστούν εξ’ αποστάσεως ένα θερμοκήπιο με ντοματίνια, ξεπέρασαν σε αποδοτικότητα τους αγρότες στον διαγωνισμό Autonomous Greenhouse Challenge.

ooooo

27
0

Πέντε διεθνείς ομάδες αποτελούμενες από ερευνητές, μηχανικούς και φοιτητές, πέρασαν έξι μήνες καλλιεργώντας  ντοματίνια, με την χρήση ενός αλγόριθμου (δικής τους επινόησης), αισθητήρων και τεχνολογικού εξοπλισμού σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις (96 τετραγωνικών μέτρων ανά ομάδα) του πανεπιστημίου Wageningen στο Bleiswijk. Οι αλγόριθμοι που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες του διαγωνισμού έδωσαν την δυνατότητα στις ομάδες να καθορίζουν παραμέτρους όπως η θερμοκρασία, το ποσοστό τεχνητού φωτός, η θέρμανση, η περιεκτικότητα διοξειδίου του άνθρακα, το σύστημα υδρολίπανσης καθώς επίσης και η πυκνότητα των φυτών, των βλαστών και καρπών που αναπτύσσονταν.  

Με την ολοκλήρωση των πειραμάτων τα αποτελέσματα (απόδοση, ποιότητα, βιωσιμότητα) συγκρίθηκαν με αυτά μιας ομάδας αναφοράς που απαρτιζόταν από καλλιεργητές.

Η νικήτρια ομάδα, Team AuTomatoes από το πανεπιστήμιο του Ντελφτ της Ολλανδίας, κατόρθωσε να επιτύχει την υψηλότερη απόδοση σε καρπούς, ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποίησε τις χαμηλότερες ποσότητες εισροών (νερό και ενέργεια).

 

Τα τελικά αποτελέσματα έδειξαν ότι όλες οι ομάδες που χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη παρήγαγαν υψηλότερες αποδόσεις και ντομάτες με ανώτερη ποιότητα και γεύση συγκριτικά με την ομάδα των καλλιεργητών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία