BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Υπηρεσία Ζωνών Επιφανειακής Λίπανσης από την Αgrotech

Στην υπηρεσία αυτή χρησιμοποιούνται drone είτε δορυφορικές εικόνες με τις οποίες ανιχνεύεται η ευρωστία των καλλιεργειών από φωτογραφίες με πολυφασματική κάμερα.

thumbnail_DJI-P4-MULTI-COMBO

108
0

Στην συνέχεια εντοπίζονται τα προβληματικά σημεία των αγροτεμαχίων και δημιουργούνται οι ζώνες παραλλακτικότητας. Οι φωτογραφίες βοηθούν εκτός από την ζωνοποίηση και στην εφαρμογή στοχευμένης δειγματοληψίας εδάφους. Το τελικό προϊόν που παράγεται είναι χάρτες με ζώνες όπου εφαρμόζεται διαφορετική συμβουλή για κάθε ζώνη είτε αυτό είναι Λίπανση είτε Ψεκασμός είτε άλλη καλλιεργητική πρακτική.

Οι χάρτες αυτοί παρέχονται σε έντυπη είτε ψηφιακή μορφή προς οπτικοποίηση σε Η/Υ, κινητά, tablets, οθόνες των τρακτέρ για μεταβλητή διαχείριση του αγρού. Ωστόσο με την συνεχή παρακολούθηση της καλλιέργειας με δορυφορικές εικόνες μελετάται ο βιολογικός κύκλος της καλλιέργειας όπου υπολογίζεται το στάδιο στο οποίο πρέπει να γίνει εφαρμογή της επιφανειακής λίπανσης Αζώτου. Έτσι θα απορροφήσουν τα φυτά το λίπασμα σε όλα τα σημεία του αγροτεμαχίου όσο το δυνατόν με τον ίδιο ρυθμό και με την εκάστοτε ποσότητα που χρειάζονται. Οι δορυφόροι και το drone μπορούν να ανιχνεύσουν στα φυτά αν το στρες που παρατηρείται προέρχεται από έλλειψη τροφής ή παρουσία μιας ασθένειας πολύ σημαντικό για τον παραγωγό να γνωρίζει με ακρίβεια τι γίνεται στο κάθε σημείο του χωραφιού για να επέμβει άμεσα και αποτελεσματικά.

Στη συνέχεια ο παραγωγός ενημερώνεται για την πορεία της καλλιέργειάς του και ποιες βελτιώσεις θα πρέπει να εφαρμόσει σε κάθε σημείο του αγροτεμαχίου του, από τους Ειδικούς Γεωργίας Ακριβείας της AGROTECH S.A. μαζί με τους Έμπειρους Γεωπόνους της AGROHELLAS. 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία