BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Drones πέταξαν πάνω από τον Αϊ-Στράτη για αντιμετώπιση των ακρίδων

Για 4η χρονιά ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί Άγιος Ευστράτιος με στόχο την καταπολέμηση των ορθόπτερων.

10D6A28A-F544-4349-899A-7F93CD3D9DD7

173
0

Στα πλαίσια της προσπάθειας του Δήμου Αγίου Ευστρατίου για την παρακολούθηση της βιοποικιλότητας εντόμων και με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των προηγούμενων ετών από τα ορθόπτερα (ακρίδες), πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με υπεύθυνο τον καθηγητή Εντοµολογίας του δρ. Αντώνη Τσαγκαράκη, προκειμένου την αυτοψία και στοχευμένες παρεμβάσεις με οικολογικά σκευάσματα σε σημεία του νησιού που κρίθηκε απαραίτητο.

Το πρόγραμμα παρακολούθησης των πληθυσμών και εστιασμένης καταπολέμησης, με την χρήση drones, των ακρίδων στο νησί, «τρέχει» από το 2018. Φέροντας αισθητήρες και χρησιµοποιώντας κατάλληλες παραµέτρους τα ΣµηΕΑ αξιοποιήθηκαν για την ψηφιακή χαρτογράφηση του εδάφους του νησιού και στον εντοπισµό των εστιών των ακρίδων ώστε να περιοριστεί η έκταση της επέµβασης (από τα 43 στα 8 τετρ. χλµ.) και να αυξηθεί η αποτελεσµατικότητά της. Λόγω του δύσβατου ανάγλυφου της περιοχής τα drones χρησιµοποιήθηκαν στη συνέχεια και για επεµβάσεις αντιµετώπισης στις συγκεκριµένες περιοχές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία