BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Σε τροχιά γύρω από την γη το πρώτο διαστημικό θερμοκήπιο μέσα στην Άνοιξη του 2023

Με μία ανακοίνωση βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, η εταιρεία ανάπτυξης διαστημικών υποδομών Redwire ανακοίνωσε ότι θα εκτοξεύσει το πρώτο διαστημικό θερμοκήπιο για πραγματική εμπορική χρήση την άνοιξη του 2023, με στόχο να ενισχύσει την έρευνα για τη φυτική παραγωγή εκτός Γης και να υποστηρίξει τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα.

maxresdefault__1__3

431
1

«Το έργο της εταιρείας θα συμβάλει στην παροχή κρίσιμων πληροφοριών για τις αποστολές «Άρτεμις» της NASA και πέραν αυτών», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ριντ, υπεύθυνος του σχετικού Έργου της Redwire.

Ας σημειωθεί πως το πρόγραμμα «Άρτεμις» της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας έχει ως στόχο την αποστολή αστροναυτών στο φεγγάρι και τη δημιουργία μιας σεληνιακής αποικίας ως προάγγελο μίας ενδεχόμενης ανθρώπινης εξερεύνησης του Άρη.

Όπως αναφέρει το Reuters, το τελικό προϊόν της εταιρείας περιλαμβάνει ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ανάπτυξης φυτών για τη διεξαγωγή έρευνας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.



Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία αγροτεχνολογίας Dewey Scientific θα είναι ο πρώτος πελάτης της Redwire. Η ομάδα της σχεδιάζει να διεξάγει μια μελέτη γονιδιακής έκφρασης διάρκειας 60 ημερών για να προωθήσει την έρευνα για τη βιοϊατρική και τα βιοκαύσιμα, μέσω της καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης στο διάστημα.

Η Redwire θα χρησιμοποιήσει αυτή την πρώτη αποστολή για να εντοπίσει τα τυχόν προβλήματα στις εγκαταστάσεις, τον φωτισμό, τον εξαερισμό και τις λειτουργίες συγκράτησης των απορριμμάτων φύλλων. Στη συνέχεια, ελπίζει να παρέχει ένα απλό, εμπορικό προϊόν που θα επιτρέπει στους πελάτες της να κάνουν το άλμα από τα εργαστηριακά πειράματα μικρής κλίμακας, στην παραγωγή στο διάστημα.



«Η ανάπτυξη μίας γκάμας καλλιεργειών που μπορούν να αποδώσουν σε συνθήκες διαστήματος θα είναι κρίσιμης σημασίας για τις μελλοντικές αποστολές εξερεύνησης στο μακρινό κενό, καθώς τα φυτά μπορούν παρέχουν τροφή, οξυγόνο και αποκατάσταση νερού», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Ντέιβ Ριντ, διευθυντής και διευθυντής του προγράμματος εκτόξευσης της Redwire Florida. «Η αύξηση της απόδοσης της έρευνας για τη φυτική παραγωγή στο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την παροχή κρίσιμων γνώσεων για τις αποστολές Artemis της NASA και πέραν αυτής».

Η σχετική ανακοίνωση της Redwire διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία