BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Το πρώτο ψηφιακό εργαλείο για τον εντοπισμό νηματωδών μέσω δορυφόρου λανσάρει η Syngenta

Οι επιβλαβείς νηματώδεις που τρέφονται με τις ρίζες των φυτών μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στις καλλιέργειες, προκαλώντας ζημιές αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

PIC_1_Syngenta_launches_world_first_digital_tool

425
1

Στις 28 Σεπτεμβρίου, η Syngenta Crop Protection λάνσαρε την πρώτη εμπορική ψηφιακή λύση στον κόσμο για τη διάγνωση προσβολών φυτοπαρασιτικών νηματωδών σε καλλιέργειες σόγιας, αναλύοντας φωτογραφίες που λαμβάνονται από δορυφόρους. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια σημαντική ανακάλυψη στη διαχείριση αυτού του καταστροφικού παρασίτου και είναι προϊόν της εστίασης της Syngenta στην παροχή ενός διευρυνόμενου χαρτοφυλακίου ψηφιακών λύσεων γεωργίας ακριβείας στους αγρότες σε όλο τον κόσμο.

Τα φυτοπαρασιτικά νηματώδη είναι μικροσκοπικά παράσιτα που ζουν στο έδαφος και τρέφονται με τις ρίζες των φυτών, προκαλώντας δευτερογενώς μυκητολογικές λοιμώξεις και απειλώντας την υγεία των φυτών, την ποιότητα και την απόδοση των καλλιεργειών. Ας σημειωθεί πως οι επιβλαβείς νηματώδεις κοστίζουν έως και 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε απώλειες καλλιεργειών παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Το νέο ψηφιακό εργαλείο χρησιμοποιεί έναν μοναδικό αλγόριθμο για την ανάλυση εικόνων πεδίων που λαμβάνονται από δορυφόρους, επιτρέποντάς του να εντοπίζει περιοχές με υψηλές προσβολές φυτοπαρασιτικών νηματωδών στις καλλιέργειες και να εκτιμά τις πιθανές απώλειες που προκαλούνται από αυτά τα μικροσκοπικά παράσιτα. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο, οι αγρότες μπορούν να κάνουν γρήγορες προσαρμογές στις πρακτικές διαχείρισης του αγρού τους, βοηθώντας τους να αποφύγουν απώλειες στην απόδοση, καθώς και βελτιστοποιώντας τη χρήση των εισροών, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους.

Η Syngenta θα διαθέσει αρχικά αυτή την υπηρεσία σε αγρότες σόγιας στη Βραζιλία, όπου η εταιρεία προσφέρει ήδη μια εκτεταμένη γκάμα προηγμένων ψηφιακών λύσεων. Η σόγια είναι μια από τις πιο σημαντικές καλλιέργειες στον κόσμο για τον ζωτικό της ρόλο στην παραγωγή τροφίμων και η Βραζιλία αντιπροσωπεύει περίπου το 35 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγής σόγιας. Στη Βραζιλία, τα φυτοπαρασιτικά νηματώδη προκαλούν εκτιμώμενες απώλειες στην παραγωγή σόγιας που ανέρχονται σε περισσότερα από 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ετησίως. Μέχρι στιγμής, η απειλή από επιβλαβείς νηματώδεις ήταν σε μεγάλο βαθμό αόρατη και ανεπαρκώς κατανοητή, και οι εκτιμήσεις λένε ότι οι Βραζιλιάνοι αγρότες χάνουν έως και το 30 τοις εκατό της απόδοσης τους σε περιοχές με μεγάλη μόλυνση.



«Οι επιβλαβείς νηματώδεις που καταστρέφουν τις καλλιέργειες αποτελούν σημαντική απειλή για τους αγρότες και την επισιτιστική ασφάλεια και η Syngenta χρησιμοποιεί ψηφιακές λύσεις αιχμής για να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτών των παρασίτων», δήλωσε ο Jeff Rowe, Πρόεδρος της Global Crop Protection. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που λανσάρουμε αυτό το προϊόν στη Βραζιλία και υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να επεκταθεί αυτή η λύση σε άλλες χώρες και καλλιέργειες και να μεταμορφώσει τις ικανότητες λήψης αποφάσεων για τους καλλιεργητές».

Αυτή η πρώτη στο είδος της καινοτομίας είναι το αποκορύφωμα μιας πολυετούς συνεργασίας με την ελβετική startup AgTech Gamaya SA – ένα παράρτημα από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Λωζάνης της Ελβετίας – συνδυάζοντας την εξαιρετικά εξειδικευμένη τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη αλγορίθμων μαζί με τις γεωπονικές και καλλιεργητικές γνώσεις της Syngenta. Η Syngenta ενσωματώνει αυτήν την προηγμένη ψηφιακή λύση στη δική της πλατφόρμα ψηφιακής τεχνολογίας, την CROPWISETM.

«Στη Syngenta, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη μηχανική μάθηση και στην επιστήμη δεδομένων, για να αναπτύξουμε περαιτέρω καινοτόμες προσφορές για τους αγρότες», δήλωσε ο Feroz Sheikh, Chief Information and Digital Officer του Syngenta Group. «Η τεχνολογία είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην πλατφόρμα μας CROPWISETM, η οποία ήδη συνδέει ψηφιακά σχεδόν 200 εκατομμύρια στρέμματα γης και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να επενδύουμε και να συνεργαζόμαστε με παρόχους στον χώρο της AgTech».

Η εισαγωγή του νέου εργαλείου ψηφιακής διάγνωσης και χαρτογράφησης για επιβλαβείς νηματώδεις έρχεται καθώς η Syngenta λανσάρει παγκοσμίως την τεχνολογία TYMIRIUM®, την επόμενης γενιάς νηματοκτόνο και μυκητοκτόνο τόσο για σπόρους όσο και για χρήσεις του εδάφους που μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή καλλιεργειών διατηρώντας παράλληλα τη βιοποικιλότητα και την υγεία του εδάφους.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία