Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Δεκάδες κλοπές και φέτος στα λιοστάσια

Δεκάδες περιστατικά κλοπών, όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, εντοπίζονται σε λιοστάσια και αποθήκες. Γνωστό έγιναν πρόσφατα η κλοπή 8 τόνων ελαιοκάρπων από την περιοχή του Μεσολογγίου και δεκάδων τσουβαλιών με ελιές από την περιοχή της Κατούνας Ξηρομέρου.

Δεκάδες κλοπές και φέτος στα λιοστάσια

2
0

Σύμφωνα με την Ένωση Αγρινίου, δεν πρόκειται βέβαια για καινούργιο φαινόμενο, αφού κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα λιοστάσια μπαίνουν στο στόχαστρο επιτηδείων που, εκτός από το ελαιόκαρπο, αφαιρούν και ελαιόπανα, σκάλες, τελάρα, τσεκούρια, πριόνια και οτιδήποτε άλλο κάνουν το λάθος οι παραγωγοί να αφήσουν στο λιοστάσι, προκειμένου να συνεχίσουν την επόμενη μέρα, καθώς η μεταφορά τους και η αποθήκευση σε ασφαλές μέρος δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Από τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί, ελάχιστα έχουν αναφερθεί στην αστυνομία από τους παραγωγούς, κάτι που βέβαια δεν βοηθά τις αρμόδιες Αρχές να σχηματίσουν εικόνα και να προβούν στις ανάλογες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατό το φαινόμενο.

Πρέπει, βέβαια, να τονιστεί ότι είναι πρακτικά αδύνατο να ελεγχθούν οι αμέτρητες περιοχές που θα μπορούσε να θεωρηθούν επίφοβες. Υπάρχουν πολλές εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες αποθήκες σε ελαιώνες, περιβόλια και γενικά σε αγροτικές εκτάσεις. Θα πρέπει συνεπώς οι πολίτες να καταγγέλλουν τα συμβάντα ενώ παράλληλα είναι αναγκαία η ασφάλιση από τους ίδιους τους παραγωγούς, κατά το δυνατόν, της περιουσίας τους ώστε να μην διευκολύνουν τους επιτηδείους, αφήνοντας εκτεθειμένα υλικά και εργαλεία που είναι απαραίτητα στη δουλειά τους.

Ακόμα, οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων και οι έμποροι βρώσιμων ελιών, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την παραλαβή του ελαιοκάρπου από άγνωστα σε αυτούς άτομα. Σε περίπτωση που παρατηρήσουν κάτι περίεργο να απευθύνονται στην αστυνομική αρχή.

Επιπλέον η αλληλοβοήθεια και η συνεργασία μεταξύ των αγροτών ίσως βοηθήσει στον περιορισμό του φαινομένου αυτού, ενός επιπλέον πλήγματος στα τόσα που μέχρι τώρα έχουν δεχτεί. Τέλος, η αστυνομία καλείται να εντείνει τους ελέγχους στις αγροτικές περιοχές, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι σε εξέλιξη αγροτικές εργασίες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία