BACK TO
TOP
Food insider

Η επένδυση 2 funds στη Eurocatering και τα πλάνα για νέο εργοστάσιο

Bήμα περαιτέρω ανάπτυξης για την επόμενη μέρα της εταιρείας λαχανικών και φρούτων, Eurocatering A.E. αποτελεί η συνεπένδυση των δύο funds, EOS Capital Partners και Elikonos 2 S.C.A. Sicar, στην επιχείρηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που έχουμε στην διάθεσή μας.

EUROCATERING4

Γιώργος Λαμπίρης

80
0

Η ΕOS Capital Partners διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ, εστιάζοντας σε επενδύσεις προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον το Elikonos 2 S.C.A. Sicar τελεί υπό την διαχείριση της Elikonos Capital Partners S.a.r.l. με κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ και διατηρεί το βλέμμα της στραμμένο επίσης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μετά τη συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Eurocatering, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος διατηρεί την πλειοψηφία στην εταιρεία.

Στον σχεδιασμό επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και νέο εργοστάσιο

Στο πλάνο της Eurocatering είναι οι επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και η δημιουργία νέου ιδιόκτητου εργοστασίου με στόχο να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση της στην αγορά των οπωροκηπευτικών και των φρεσκοκομμένων σαλατών στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση επί του παρόντος διατηρεί παραγωγικές μονάδες σε Αθήνα και Λιβαδειά, κέντρα logistics, διανομής και πωλήσεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα και στόλο από 65 ιδιόκτητα φορτηγά-ψυγεία. Επιπλέον έχει εμπορική παρουσία και δικό της δίκτυο διανομής στην αγορά της Βουλγαρίας, μέσω θυγατρικής της.

Στα 38,7 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2020

Αναφορικά με την πορεία του 2020 η Eurocatering εκτιμά ότι οι πωλήσεις της θα διαμορφωθούν στα 38,7 εκατ. ευρώ με το EBITDA να υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ, έχοντας απορροφήσει όλους τους κραδασμούς που έφερε στην αγορά η πανδημία.

Σε ότι αφορά την οικονομική της πορεία, η Eurocatering τα τελευταία χρόνια πέτυχε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης διαρκώς αυξανόμενα αποτελέσματα και κερδοφορία. Αντίστοιχα το 2019 η εταιρία εμφάνισε πωλήσεις ύψους 35,8 εκατ. ευρώ με EBITDA 2.8 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά τους φόρους που κινήθηκαν στα επίπεδα του 1.4 εκατ. ευρώ. Κατά την τελευταία πενταετία (2014-2019) κινήθηκε με μέσους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης στα επίπεδα του 15% στις πωλήσεις και του 14% στην λειτουργική κερδοφορία EBITDA.

Η Eurocatering σε αριθμούς

Κύκλος εργασιών

2020: 38,7 εκατ. ευρώ

2019: 35,8 εκατ. ευρώ

EBITDA

2020: >3 εκατ. ευρώ

2019: 2,8 εκατ. ευρώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία