BACK TO
TOP
Food insider

Αυξημένη ζήτηση για ελληνικά μήλα Granny Smith από τη Μέση Ανατολή

Η συγκομιδή στην Ελλάδα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η ζήτηση των μήλων της ποικιλίας Granny Smith είναι μεγάλη ιδίως από την Μέση Ανατολή.

granny-smith-grani-apple-mhla-01-tsesmelis-fytorio-758x520

Καλλιόπη Τσαρνά

126
0

Σύμφωνα με τη Ματούλα Κατσίκα, υπεύθυνη εξαγωγών και πωλήσεων των ελληνικών φρούτων A.C. Kissavos, υπάρχουν μικρότερες διαθέσιμες ποσότητες φέτος, όπως δήλωσε στο FreshPlaza. "Έχουμε φτάσει στο τέλος της φετινής σεζόν της συγκομιδής μήλων. Όπως μπορούμε να δούμε από τις ποσότητες που έφτασαν εδώ μπορούμε να πούμε ότι οι ποσότητες φέτος είναι περίπου 30% έως 40% χαμηλότερες. Αυτό οφείλεται στα δύσκολα καιρικά φαινόμενα και στις παρασιτικές ασθένειες. Έτσι, μπορούμε να μιλήσουμε για μεγάλη απώλεια στη δυναμική της ποσότητας. Από την άλλη πλευρά, τα μήλα έχουν καλή ποιότητα και χαρακτηριστικά, όπως η γεύση, το άρωμα και το πολύ καλό χρώμα. Ωστόσο, οι ποσότητες φέτος δεν είναι αρκετές για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση."

Η ζήτηση για τα ελληνικά μήλα ήταν πολύ καλή, δηλώνει η κα Κατσίκα, ειδικά από τη Μέση Ανατολή. "Από την έναρξη της συγκομιδής, υπάρχει μια μεγάλη και διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για την ποικιλία Granny Smith, περισσότερο στις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και στην Ευρώπη. Η περιοχή της Αγίας είναι γνωστή για την εξαιρετική ποιότητα των πράσινων μηλών. Ειδικότερα, οι χώρες της Ανατολής εκφράζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τις ποσότητες των μηλών, πράγμα που είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να ενισχύσουμε τις δυνατότητες εξαγωγής μας. Οι τιμές στις αγορές είναι σχετικά υψηλές, αλλά εντός λογικών ορίων, ώστε να διατηρούμε μια ισορροπία μεταξύ της επιχείρησης και του καταναλωτή."

Παρόλο που η κα Κατσίκα αναγνωρίζει ότι η Νότια Αμερική αποτελεί έναν δυνητικό αγοραστή μήλων, δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να εξάγουν εκεί. "Οι λατινοαμερικανικές αγορές προσφέρουν εξαιρετικές εξαγωγικές ευκαιρίες για εμάς, ιδιαίτερα στους τομείς των τροφίμων και των φρούτων. Ωστόσο, δεν είχαμε ακόμη την ευκαιρία να συνεργαστούμε με αυτές τις χώρες. Ίσως στο μέλλον να ανοίξουν κάποιοι δρόμοι συνεργασίας. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε εξαιρετικά προϊόντα στους πελάτες μας, ακούραστα και αδιάκοπα, όπως πάντα, μέχρι το τέλος της σεζόν," καταλήγει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία