BACK TO
TOP
Fresher

Είκοσι φρούτα και λαχανικά στην ασφαλή οδό της επωνυμίας

Ιδιώτες, συνεργατικά σχήματα και ώριμες προσπάθειες συνεταιρισμών έστησαν γερά θεμέλια στην εγχώρια παραγωγή επώνυμων φρούτων και λαχανικών.

40_14

892
0

Η δεύτερη συνεχόµενη χρονιά που το Fresher καταπιάνεται µε τη συστηµατική σταχυολόγηση σηµάτων που κοσµούν τα ράφια της λιανικής, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η εγχώρια παραγωγή φρούτων και λαχανικών στρέφεται όλο και πιο αποφασιστικά στην επωνυµία. Αρκετοί από τους πρωταγωνιστές του κλάδου στο πεδίο αυτό, θα επισηµάνουν ότι η προσπάθεια είναι µια επίπονη διαδικασία που δοµικά φέρνει την παραγωγή στα όριά της, εγγυάται τη βελτίωση της ποιότητας και την κατάκτηση καλύτερων τιµών για τον παραγωγό. Κρεµµύδι στο δίχτυ από µια αγροτική µονάδα στη Θήβα, ορεινές φράουλες από την Ηλεία, επώνυµα µήλα από την Τρίπολη, βερίκοκα µε φλογερό χρώµα από τη Νάουσα και µύρτιλλα από τον Πάρνωνα, διαµορφώνουν την αιχµή µεµονωµένων προσπαθειών στις οποίες εστιάζει η φετινή έκδοση. ∆ίπλα τους, εδραιωµένες προσπάθειες όπως του Φρεσκούλη ή η ντοµάτα τσαµπί από την Πετρούσα της ∆ράµας επιβεβαιώνουν το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας. 

 

Βερίκοκα όλο γεύση με DIMITRIOU family fruits

 Με έδρα τη Νάουσα και σύγχρονη καλλιέργεια στον οπωρώνα 

Το τέλος κάθε καλλιεργητικής περιόδου βρίσκει την οικογένεια ∆ηµητρίου από τη Νάουσα πιο πλήρη σε εµπειρίες, βραβεύσεις και ιδέες για εξέλιξη την επόµενη χρονιά. Από το αυτοκόλλητο πάνω στα φρούτα µέχρι τις νόστιµες µαρµελάδες που άντλησαν έµπνευση από τον ίσκιο κάθε δέντρου στα κτήµατα της οικογένειας, το εγχείρηµα Dimitriou Family Fruits έχει διανύσει αξιόλογη απόσταση στο πεδίο της καλλιέργειας φρούτων και της µεταποίησής τους. Βερίκοκα και νεκταρίνια, κεράσια και ροδάκινα, καθώς και ακτινίδια διαµορφώνουν το δυναµικό αυτής της οικογενειακής επιχείρησης µε την τρίτη γενιά να έχει αναλάβει πλέον µε αυτοπεποίθηση τα ηνία και να σχεδιάζει το µέλλον από γερές βάσεις καθετοποίησης. 

 

 Από την περιοχή της Τεγέας ποπ delicious Πιλαφά από το Κτήμα Κυριακούλη

Μια σπάνια ελληνική ποικιλία µήλων, τα Delicious Πιλαφά που πήραν το όνοµά τους από τον δηµιουργό της ποικιλίας Ηλία Πιλαφά µε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, καλλιεργούνται στην περιοχή της Τεγέας στην Αρκαδία και σε υψόµετρο πάνω από 600 µ. Ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη ελαφρά όξινη γεύση, το πλούσιο άρωµα που θυµίζει µπανάνα και την υψηλή διατροφική τους αξία. Αποτελούν ένα από τα προϊόντα που εµπορεύεται η εταιρεία TeGaia Κτήµα Κυριακούλη, που εδρεύει και δραστηριοποιείται σε κοντινή απόσταση από την αρχαία πόλη της Τεγέας, σε υψόµετρο 650 µέτρων. Πρόκειται για µια επιχείρηση µε οικογενειακό χαρακτήρα που ασχολείται µε την καλλιέργεια, παραγωγή, αποθήκευση, τυποποίηση και συσκευασία πρότυπων αγροτικών προϊόντων και της οποίας η ενασχόληση µε τη γεωργία πηγαίνει πίσω στα τέλη του 1890.

  

Greek Onions από τη Θήβα

ΟΠαναγιώτης Αντωνάκης ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο κρεμμύδι, λαμβάνοντας το χρίσμα από τον πατέρα του, ο οποίος διέθετε 30 στρέμματα παραγωγής, για να φτάσει σήμερα να καλλιεργεί περί τα 1.000 στρέμματα. Η εταιρεία του Greek Onions με έδρα τη Θήβα παράγει έως και 6.000 τόνους κρεμμυδιών το χρόνο καθώς και κάποιες μικρές ποσότητες πατάτας με την παραγωγική περίοδο να κατανέμεται στο χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουνίου και τον Αύγουστο και το 65% της παραγωγής να είναι κόκκινα κρεμμύδια και το υπόλοιπο ξανθά και λευκά. Στη συνέχεια η παραγωγή αποθηκεύεται στα ψυγεία και διατίθεται σταδιακά στην αγορά.  Το 40% των κρεμμυδιών της Greek Onions εξάγεται σε αγορές όπως η Ρουμανία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Βουλγαρία και επί της ουσίας σε ένα μεγάλο μέρος ευρωπαϊκών χωρών.

 

 Ρίζωσε στην Ξάνθη  το μανιτάρι

Με μια πλούσια γκάμα προϊόντων με βάση το μανιτάρι πλευρώτους, μεταξύ των οποίων και συσκευασίες με φρέσκο προϊόν, κινείται στην αγορά η εταιρεία Φάρμα Μανιταριών Μητάτο με έδρα το χωριό Σούνιο της Ξάνθης. Σημειώνεται ότι η μονάδα καλλιέργειας και παραγωγής, που λειτουργεί από το 2011 σε συνθήκες υψηλής υγιεινής,  είναι επισκέψιμη.

 

Η επιτυχία του συνεταιριστικού επιχειρείν από τα θερμοκήπια της Ιεράπετρας η ντομάτα Anatoli

Πρόκειται για το προϊόν που καλλιεργείται περισσότερο από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας «Ανατολή» καλύπτοντας περίπου 500 στρέμματα με καρπό υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας.  Παράδειγμα οργάνωσης και συλλογικής προσπάθειας για ανάπτυξη και βελτίωση των παραγωγικών και εμπορικών διαδικασιών ο Συνεταιρισμός Anatoli, που ιδρύθηκε το 2000, σήμερα αριθμεί περισσότερα από 200 μέλη και έχει αναπτύξει ένα σύνολο δραστηριοτήτων οι οποίες καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα από την παραγωγή των προϊόντων, τη μεταποίηση έως και την παράδοση στον τελικό καταναλωτή, παρέχοντας παράλληλα στα μέλη του υψηλή τεχνογνωσία και όλα τα απαραίτητα γεωργικά εφόδια. 

 

Vermina λέγεται το ροδάκινο του ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας

Προέρχεται από τη συνένωση των ονομάτων Βέρμιο και Νάουσα, συνενώνοντας παράλληλα τις κατάλληλες εδαφοκλιματολογικές συνθήκες που έχει το βουνό της περιοχής με την παράδοση, την τεχνογνωσία και το μεράκι των παραγωγών της Νάουσας στην καλλιέργεια ροδάκινου.  Πρόκειται για το brand με το οποίο ο ΑΣΕΠΟΠ Νάουσα, με πάνω από μισό αιώνα ισχυρής παρουσίας στην αγορά, δίνει νέα δυναμική στα ΠΟΠ ροδάκινά του, τα οποία χαρακτηρίζονται για το πλούσιο άρωμα, την ξεχωριστή γεύση και τη μεγάλη αντοχή αφού συσκευάζονται στο χωράφι από τον παραγωγό. Οι άρτιες εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, που είναι ιδανικός για νωπά φρούτα, καθώς και τα πιστοποιητικά ποιότητας που διαθέτει, εγγυώνται την ποιότητα των προϊόντων που διακινεί.

 

Φρέσκια σαλάτα όλο το χρόνο από τη Eurocatering
Oι σαλάτες λαχανικών με το brand «Φρεσκούλης» εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το 2004 και διατίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Δροσερές και πλυμένες σερβίρονται από τη συσκευασία κατευθείαν στο πιάτο και αποτελούν προϊόν της εταιρείας Eurocatering, μιας δυναμικής επιχείρησης επεξεργασίας λαχανικών και φρούτων με κύκλο εργασιών 38,7 εκατ. ευρώ το 2020 και έδρα τις Αχαρνές Αττικής, η οποία συνεργάζεται με περισσότερους από 80 παραγωγούς σε ολόκληρη την Ελλάδα με συμβολαιακή σχέση. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της φετινής χρονιάς  τα funds EOS Capital Partners και Elikonos 2 S.C.A. Sicar επένδυσαν στην Eurocatering με τον διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή, Χρυσόστομο Μαυρόπουλο, να διατηρεί την πλειοψηφία και τις επενδύσεις σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό να συνεχίζονται.

  

H οικογένεια Άτσαλου και τα Πιπεράκια τα Μπακάλικα 

Ήρθαν στις Σέρρες μαζί με τους πρόσφυγες από τη Μ. Ασία. Εκεί τα καλλιεργούσαν οι οικογένειες και τα πουλούσαν στον μπακάλη για να κάνει τουρσί.  Με βάση αυτή την παράδοση ο Πέτρος Άτσαλος  από τον Άγ. Ιωάννη Σερρών, αποφάσισε να δώσει στο άσημο πιπεράκι με το περίεργο «παρατσούκλι» ταυτότητα. Σήμερα το εν λόγω brand έχει συνεργασίες με τις κυριότερες αλυσίδες της χώρας. Η καλλιέργεια γίνεται σε ιδιόκτητα θερμοκήπια, τα οποία αναπτύσσονται σε καλυμμένη επιφάνεια 5 στρμ, στον Άγ. Ιωάννη Σερρών. «Η σπορά γίνεται το Δεκέμβριο και ένα μήνα αργότερα, τα φυτά θα τοποθετηθούν σε σακουλάκι με φυτόχωμα και θα παραμείνουν έως τα τέλη Μαρτίου, όταν θα γίνει μεταφύτευσή τους, ενώ η συγκομιδή διαρκεί από το Μάιο έως και το Νοέμβριο», εξηγεί ο κ. Άτσαλος. Το προϊόν αφού γίνει μια διαλογή, συσκευάζεται σε δύο συσκευασίες, του μισού και του ενός κιλού, ενώ σημειώνεται ότι για ένα κιλό απαιτούνται 140-160 τεμάχια.

  

Αγρόκτημα «Υγαία»- Μύρτιλλα από τον Πάρνωνα

Ηοικογενειακή επιχείρηση παραγωγής, τυποποίησης και εµπορίας φρέσκων και αποξηραµένων υπερκαρπών, όπως µύρτιλο, αρώνια, κράνα και goji berry, µε το brand «Υγαία» δηµιουργήθηκε το 2012 από τον Αλέξανδρο Βλήτα στην κορυφή του Πάρνωνα. Τα προϊόντα της εταιρείας Υγαία, µπορεί να τα βρει κανείς σε delicatessen καταστήµατα και καταστήµατα βιολογικών σε Αθήνα και Πελοπόννησο, ενώ γίνονται και εξαγωγές. Σηµειώνεται ότι «υγαία» σηµαίνει «υγεία από τη γη» και η ταυτότητα της εταιρείας συνδέεται µε την επιλογή να προσφέρει φρέσκους καρπούς αλλά και µε την απόφαση να εφαρµόζει «πράσινες» πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον. Σηµειώνεται ότι το Αγρόκτηµα Υγαία είναι επισκέψιµο και προσφέρει τη δυνατότητα  να απολαύσει κανείς τη φύση του Πάρνωνα και την ανεµπόδιστη θέα προς τον Ταΰγετο σε συνδυασµό µε τη µοναδική «διδακτική» εµπειρία της προσωπικής συγκοµιδής καρπών. 

 

Υπερσύγχρονη υδροπονική καλλιέργεια για Beef ντομάτα από την Καρδίτσα

Μια καθετοποιηµένη υποδοµή που ξεκινάει από την πρωτογενή παραγωγή και καταλήγει στη συσκευασία είναι η παραγωγική υδροπονική µονάδα 50 στρεµµάτων µε σύστηµα συµπαραγωγής ηλεκτρισµού και θερµότητας της Κήποι Καρδίτσας, η κύρια δραστηριότητα της οποίας είναι καλλιέργεια µεγαλόκαρπης ντοµάτας beef.  Παράλληλα η εταιρεία µε έδρα τον Προφήτη Ηλία Καρδίτσας βρίσκεται στη διαδικασία προσθήκης επιπλέον 30 στρεµµάτων µε επιδίωξη τη δηµιουργία ενός κοκτέιλ µε διάφορες ποικιλίες µικρόκαρπης χρωµατιστής ντοµάτας. Την κατασκευή της µονάδας, η πρώτη παραγωγική χρονιά της οποίας ήταν το 2020,  ανέλαβε εξ ολοκλήρου η κατασκευαστική Ωρίων, της οποίας µέτοχος είναι ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος, σήµερα διευθύνων σύµβουλος και  ένας από τους ιδρυτές της Κήποι Καρδίτσας. Συνεπενδυτές είναι ο Γιώργος Λέλης, ο Σπύρος Στέφος και ο Ανδρέας Πατεράκης της εταιρείας παροχής υπηρεσιών security G4S. Την ευθύνη της παραγωγής έχει ο επικεφαλής γεωπόνος Σπύρος Σολδάτος. 

 

Μήλα Καστοριάς με τη χάρη του βουνού της Καστοριάς

Δέκα ποικιλίες μήλων καλλιεργεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορεινών Μήλων Βιτσίου που δημιουργήθηκε το 2010 με έδρα το Τοιχιό του Δ. Καστοριάς στους πρόποδες του Βιτσίου. Ο Συνεταιρισμός αριθμεί 40 ενεργά μέλη που καλλιεργούν εκτός από μήλα και αχλάδια τόσο στο Τοιχιό, όσο και σε άλλες περιοχές του νομού. Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού διατίθενται στην ελληνική και ξένη αγορά μέσα από τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, του οποίου αποτελεί μέλος, χωρίς όμως να χάνουν την ονομασία προέλευσής τους. Ο στόχος των παραγωγών,  που συμμετέχουν στην εν λόγω προσπάθεια, δεν είναι άλλος από την καλύτερη διαχείριση του προϊόντος, το οποίο έχει ένα εξαιρετικό όνομα στην ελληνική –και όχι μόνο– αγορά. 

 

Ορεινής φύτευσης η φράουλα  FreskΩ Αχαΐας 

Φυτεύσεις θερμοκηπιακής φράουλας 25 στρεμμάτων σε υψόμετρο 1.500 μέτρων στο όρος Παναχαϊκό στην περιοχή Ρακίτα Αχαΐας πραγματοποιεί η εταιρεία FreskΩ με έδρα τη Βάρδα Ηλείας επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο διαθέσιμες ποσότητες φρούτου, όταν στην Ελλάδα ολοκληρώνεται η παραγωγική περίοδος και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εισαγωγές από το εξωτερικό. Η παραγωγή εκτείνεται από το τέλος Ιουλίου έως και τον Νοέμβριο.  Οι αποδόσεις ορεινής φράουλας ανέρχονται στους 3-4 τόνους το στρέμμα. Πρόκειται για την επιχείρηση που τρέχει η οικογένεια Θανασούλα, η οποία ξεκίνησε στον πρωτογενή τομέα πριν από 40 χρόνια με καλλιέργεια πατάτας και καρπουζιού. Σήμερα οι αδελφές Θανασούλα έχουν αναλάβει την εμπορική διακίνηση των προϊόντων σε σούπερ μάρκετ, κεντρικές αγορές αλλά και με εξαγωγές προς την Κύπρο.  Η εταιρεία διατηρεί επίσης περίπου 200 στρέμματα θερμοκηπιακής καλλιέργειας καρπουζιού καθώς και 50 στρέμματα μακρόστενο και στρογγυλό κολοκύθι. 

 

Στην Αμαλιάδα στο τελάρο μπαίνει το καλύτερο καρπούζι 

Ποικιλίες καρπουζιών με εξαιρετικά χαρακτηριστικά διαθέτει στην αγορά η εταιρεία Zafeirakis Fruits, η οποία ιδρύθηκε το 1974, εδρεύει στην Αμαλιάδα και προωθεί τα προϊόντα της στην εγχώρια αγορά ενώ παράλληλα τα εξάγει σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο. Εκτός από το καρπούζι η εταιρεία ασχολείται με την επεξεργασία και τυποποίηση νωπών αγροτικών προϊόντων όπως πατάτα, καρπούζι, κρεμμύδι, λαχανικά και φρούτα ενώ οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της πληρούν όλα τα στάνταρντ ασφάλειας και τα ιδιόκτητα φορτηγά ψυγεία διασφαλίζουν την άμεση παράδοση των προϊόντων. 

 

 

Αγγούρι από τον κήπο της Ξάνθης με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα λόγω χρήσης γεωθερμίας 

Κόβεται µε το κλωνάρι του το αγγούρι των Θερµοκηπίων Θράκης διατηρώντας έτσι τη φρεσκάδα του χειµώνα και καλοκαίρι. Προϊόν υδροπονίας και καλλιέργειας σύµφωνα µε τις αρχές της Ολοκληρωµένης ∆ιαχείρισης , παράγεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των 185 στρεµµάτων των Θερµοκηπίων Θράκης που χρησιµοποιούν τη γεωθερµία ως µέσο θέρµανσης, εξασφαλίζοντας σταθερές συνθήκες καλλιέργειας µε τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Πρόκειται για µία εταιρεία µε έδρα το Νέο Εράσµιο Ξάνθης, στην οποία συµµετέχουν µε ποσοστό 50,91% η Πλαστικά Θράκης και η εταιρεία χαλυβουργικών προϊόντων Έλαστρον µε ποσοστό 49,09% και η οποία επενδύει στην επέκτασή της στις αγορές του εξωτερικού µέσω της παραγωγής προϊόντων µε τις χαµηλές εκποµπές διοξειδίου του άνθρακα που προκύπτουν από την παραγωγή των προϊόντων της µε τη χρήση γεωθερµίας.

  

Όλο και περισσότερη ντομάτα στην Πετρούσα

Mετά και την πιο πρόσφατη επένδυση των 30 εκατ. ευρώ- θερμοκήπια υψηλής τεχνολογίας στην Πετρούσα Δράμας, η εταιρεία Wonderplant παράγει επιτραπέζια ντομάτα beef, cluster και ντοματίνια με τη μέθοδο της υδροπονίας και σύμφωνα με τις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης στη γεωργική παραγωγή. Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Wonderplant η μέση ανά ημέρα συσκευαστική δυναμικότητα είναι 64 τόνοι. Να σημειωθεί ότι η δυναμικότητα παραγωγής της εταιρείας, που ίδρυσαν οι Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita, Νίκας), Μιχάλης Αραμπατζής (Ελληνική Ζύμη), Σταύρος Νένδος (Select), Θέμης Μακρής και Αχιλλέας Φώλιας (Ιδρυτής της Goody’s), θα ανέρχεται στους 16.000 τόνους ντομάτας το χρόνο μετά την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης.  Η Wonderplant διαθέτει καθετοποιημένη διαδικασία παραγωγής από την καλλιέργεια έως και τη συσκευασία των προϊόντων της.

 

 

Συσκευάζεται στο χωράφι to ροδάκινο Velvita του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού 

Συγκοµίζονται στην καλύτερή τους στιγµή και συσκευάζονται στο κτήµα αµέσως µόλις κοπούν από το κλαρί τα ροδάκινα Βελβεντού  Velvita, που αποτελούν έναν από τους πιο εκλεκτούς καρπούς µε ωραία εµφάνιση και ευχάριστη γεύση και θεωρούνται από τα καλύτερα και πιο φηµισµένα στην Ευρώπη. Πρόκειται για το επώνυµο προϊόν του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, µε κύριο προϊόν το ροδάκινο, ενός υγιούς συνεταιρισµού και ενός σηµαντικού µοχλού οικονοµικής ανάπτυξης για την περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης, αλλά και για την ελληνική οικονοµία. Ο Συνεταιρισµός αριθµεί περίπου 400 παραγωγούς ενεργά µέλη που καλλιεργούν σήµερα περίπου 6.500 στρέµµατα και τα προϊόντα του βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, ενώ πραγµατοποιεί και σηµαντικές εξαγωγές σε πολλές χώρες. 

 

Στον Αγ. Αθανάσιο Δράμας ξέρουν από καλό ρόδι 

Διαλεχτά φρέσκα ρόδια ποικιλίας Wonderful, που καλλιεργούνται σε όλη την Ελλάδα με ιδιαίτερη φροντίδα από τους παραγωγούς του ΑΣΟΠ Αγ. Αθανασίου Δράμας, προσφέρει στην αγορά ο δραστήριος συνεταιρισμός που ιδρύθηκε το 2005 και είναι αναγνωρισμένος ως Οργάνωση Παραγωγών. Βασική δραστηριότητά του αποτελεί η παραγωγή χυμού στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του και η εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της ροδιάς. 

 

Αποκλειστικά με Crimson Seedless η Grape Team στη Xάλκη Λάρισας

Με συνολική καλλιεργήσιμη έκταση 350 στρεμμάτων η Ομάδα Παραγωγών Α.Σ. «GRAPE TEAM» εδρεύει στη Χάλκη της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην παραγωγή και εμπορία επιτραπέζιου σταφυλιού της ποικιλίας Crimson Seedless. Ιδρύθηκε το 2018  και απαρτίζεται από μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επιτραπέζιου Σταφυλιού Λάρισας. Μια ποικιλία αμερικανικής προέλευσης επιτραπέζιου άσπερμου σταφυλιού μεσαίου μεγέθους με ερυθρό χρωματισμό τραγανή και με γλυκιά γεύση. Οι στρεμματικές αποδόσεις ποικίλουν ανάλογα με τη γεωγραφική θέση και το έδαφος και κατά μέσο όρο η παραγωγή της Grape Team είναι περίπου δύο τόνοι.

 

Naougusta, ροδάκινα Νάουσας

Τα ΠΟΠ «Ροδάκινα Νάουσας» ξεχωρίζουν για το πλούσιο άρωμα, την ξεχωριστή γεύση και τη φρεσκάδα τους, αφού συσκευάζονται στο χωράφι. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που αναγνωρίζουν οι καταναλωτές στην Ελλάδα και στις διεθνείς αγορές όπου κατέχουν δεσπόζουσα θέση. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάουσας είναι μια οργάνωση που ελέγχει πλήρως την παραγωγή σε κάθε αγρόκτημα από τη φύτευση ως τη συγκομιδή και τη συσκευασία προϊόντων που διαχειρίζεται, τα οποία εκτός από τα ροδάκινα είναι μήλα, κεράσια, αχλάδια, δαμάσκηνα, κυδώνια, λωτοί και ακτινίδια. Σημειώνεται ότι το Naougusta προέρχεται από την παλιά ονομασία της Νάουσας που είναι «Νέα Αυγούστα».

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία