BACK TO
TOP
Honey Insider

Αιτήσεις μέχρι 30 Ιουνίου για επιδότηση κυψελών και ενίσχυση νομάδων

Αιτήσεις έως τις 30 Ιουνίου καλούνται να κάνουν οι μελισσοκόμοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» και «Οικονομική ενίσχυση νομαδικής μελισσοκομίας» τα οποία με ΦΕΚ ενεργοποιήθηκαν στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου 2023-2027.

3__1__2

3948
1

Το πρόγραμμα «Οικονομική ενίσχυση νομαδικής μελισσοκομίας» προβλέπει την ενίσχυση των µελισσοκόµων για την κάλυψη µέρους των δαπανών µετακίνησης των µελισσοσµηνών τους. Η υλοποίηση της δράσης εκ µέρους των δικαιούχων, προϋποθέτει ότι µετακινούν κατά τη διάρκεια εκάστου έτους τουλάχιστον το 40% των κατεχοµένων κυψελών. Η σχετική επιδότηση για πρώτη φορά προσαυξάνεται κατά 50% για εκείνους που παράγουν τουλάχιστον 5 χιλιόγραμμα μέλι ανά κατεχόμενη κυψέλη  και ακόμη 50% για εκείνους που αξιοποιούν τις σύγχρονες τεχνολογίες (π.χ. τεχνολογία “smartphone photo GPS location”). 

Το πρόγραμμα «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» αφορά μελισσοκόμους με τουλάχιστον 20 κατεχόμενες κυψέλες. Επιδοτεί: α) προμήθεια κυψελών αντικατάστασης σε ποσοστό έως 10% επί των κατεχομένων κυψελών, β) προμήθεια μεμονωμένων κινητών βάσεων, σε ποσοστό έως 20% επί των κατεχομένων κυψελών. Η μέγιστη καθαρή επιλέξιμη αξία των ειδών των οποίων η αγορά μπορεί να ενισχυθεί στο πλαίσιο της παρούσας, καθορίζεται ως εξής:

α) μέχρι του ποσού 30 ευρώ για κάθε κυψέλης αντικατάστασης,

β) μέχρι του ποσού των 9  για κάθε μεμονωμένη κινητή βάση.

 

Οι αιτήσεις σύμφωνα με τα σχετικά ΦΕΚ γίνονται σε ειδική ψηφιακή εφαρμογή, η οποία παρέχεται μέσω GOV.gr. Για την ψηφιακή υποβολή της αίτησης συμμετοχής στη Δράση και των απαραίτητων δικαιολογητικών - παραστατικών οι δυνητικοί δικαιούχοι, μπορούν εφόσον το επιθυμούν, να απευθύνονται στα κατά τόπους Κέντρα Μελισσοκομίας.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

18-05-2023 22:18Νάκος

Συνήθως οι αιτήσεις γινόταν έως Φλεβάρη. Τώρα με την αριστεία του Μητσοτάκεικου κοντεύει καλοκαίρι.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία