BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Σχέδιο για άνοιγμα των συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας για τους εργάτες γης

Αιτήματα από όλη την Ελλάδα για να βρεθούν εργατικά χέρια να μαζέψουν την αγροτική παραγωγή.

000_n-8

85
3

Σχέδιο για να ανοίξουν τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας προκειμένου να έρθουν χιλιάδες εργάτες γης, επεξεργάζονται οι κυβερνήσεις των δύο χωρών. Η τεράστια ανάγκη για εργατικά χέρια στα ελληνικά χωράφια, προκειμένου να μαζέψουν την παραγωγή και να κάνουν κι άλλες αγροτικές εργασίες, είναι περισσότερο εμφανής από ποτέ.

Αγροτικοί συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βρει στο μείζον αυτό πρόβλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο νομό Ημαθείας υπάρχει ανάγκη για 7.000 εργάτες γης προκειμένου να μαζέψουν τα ροδάκινα τα οποία ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.
Τα αιτήματα πέφτουν βροχή και από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και αλλού.

Η λύση που προκρίνεται είναι να γίνει «εισαγωγή» εργατών από την Αλβανία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όλοι οι εργάτες θα τηρούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και θα περνούν από έλεγχο στα σύνορα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κοροναϊό.

Επίσης θα μπαίνουν σε καραντίνα, όπως ορίζει ο νόμος και θα εργάζονται στη συνέχεια στα χωράφια.

Οι συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Εντι Ράμα, είχαν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως το θέμα φαίνεται να συζητήθηκε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν.

Μια ακόμη λύση που προκρίνεται είναι να δοθεί εργασία και σε αλλοδαπούς, πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ή αλλού, έχουν νόμιμα χαρτιά και ΑΜΚΑ και μπορούν να εργαστούν. Θα πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση προκειμένου χιλιάδες από τους μετανάστες να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην οικονομία και την κοινωνία.

Ολοι οι εργάτες γης δουλεύουν νόμιμα, με ασφάλιση και μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα, τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στην οικονομία γενικότερα.


Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

25-04-2020 22:15Γιάνννης

Δώστε τα επιδόματα μόνο σε όσους βγουν στα χωράφια να δουλέψουν και συμπληρωματικά ο εργοδότης να πληρώσει τα υπόλοιπα. σταματήστε επιτέλους να δημιουργείται τεμπέληδες. απορείται γιατί στις πλατείες και τα πάρκα είναι γεμάτα κόσμο!! πως να μην είναι, όλοι έχουν πιαστεί από τον καναπέ, και βγαίνουν για ξεμούδιασμα!!

Απάντηση

24-04-2020 15:07καζαντζης ζαφειριος

εχω μια απορια αν μπωρη καποιος να μου τη λυση εργατες που ερχοναι απο βουλγαρια συνκεκριμενα γιατη αφου θελουμε καραντινα να καθησουν 14 ημερες καραντινα στο σπιτη τους και μετα να ελθουν να εργαστουν αυτα πρεπη να συζητησουν πιος ελληνας αγροτης αντεχη να φερη εργατες γης και να του εχη καραντινα 14 ημερες η γερμανη την προηγουμενη εβδομαδα βαλαν 40000 εργατες γης απο βουλγαρια ρουμανια !!!!!οσο για ελληνες εργατες αφου θα παρουν τα 800 ευρω γιατη να εργαστουν στο χωραφι αν θελου να εγασθουν θ α παρουν για ενα μηνα 800 και θα χασουν 800 αφου δεν θελη να εργασθη αυτος που παιρνη 200 επιδομα για τι σου θα χασω τοεπιδομα για ενα χρονο οσο για της συνταξιουχες τον 450ευ αντι να τους βοηθηση να βαιλτιωσουν την συνταξη τους την κοβη αναλογικα με οσα παιρνουν απο την εργασια τους .....

Απάντηση

23-04-2020 21:41cristofer

Για ¨Ελληνες εργάτες δεν υπάρχει σχέδιο.Όσοι μεγαλοαγρότες πουν ότι δεν υπάρχουν, ας ασφαλίσουν κανονικά και πληρώσουν καλά θα βρούν.Πριν τους μετανάστες δεν υπήρχε αγροτική παραγωγή?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία