BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Έως 29 Φεβρουαρίου για ρύθμιση ασφαλιστικής ικανότητας στον ΕΦΚΑ

Το ενδεχόμενο επέκτασης της ασφαλιστικής ικανότητας πέραν του Φεβρουαρίου για όσους έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία απέκλεισε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέροντας χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνάντησής της με δημοσιογράφους: «Επιστρέφουμε στην κανονικότητα μετά την covid εποχή όπου λόγω της κλειστής οικονομίας παρείχαμε διευκολύνσεις στους οφειλέτες και παρατάσεις της ισχύος της ασφαλιστικής ικανότητας»

efka-3-thumb-large_1_2

70
0

Η ισχύς της ασφαλιστικής ικανότητας εκπνέει στις 29 Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Μαρτίου περίπου 733.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ μη μισθωτοί ( ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες) θα μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αν δεν σπεύσουν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα.

Συγκεκριμένα οι οφειλέτες μη μισθωτοί θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας αλλά δεν θα δικαιούνται δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα όταν επισκέπτονται ιδιώτη γιατρό.

Η δωρεάν συμμετοχή θα εξακολουθήσει να παρέχεται κατ΄εξαίρεση στα προστατευόμενα μέλη, τα ανήλικα τέκνα των ασφαλισμένων καθώς και στα άτομα με αναπηρία.

Πηγή: protothema

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία