BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Συνάντηση με Θεσσαλούς αγρότες και αλλαγές ΚΑΠ στις συζητήσεις Μαξίμου

Με το βλέμμα στην απόφαση αναθεώρησης της ΚΑΠ πριν από τις Ευρωεκλογές η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσε γραμμή για σύντομη υιοθέτηση των τεχνικών παρεμβάσεων στο στρατηγικό σχέδιο της Ελλάδας.

mitsotakis-ypourgiko-maksimou

38
0

Στη σύντομη αναφορά του πρωθυπουργού στα αγροτικά ζητήματα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα συζητήσουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία σε δύο κρίσιμους τομείς, την προστασία και ανάδειξη προϊόντων ΠΟΠ με επιδίωξη να εξασφαλίσουμε ποιότητα και αξιοπιστία εντός και εκτός χώρας και αντιμετώπιση της μάστιγας των ελληνοποιήσεων και στο πλαίσιο αυτό θα έχουμε νέα κλιμάκια με ελέγχους στο λάδι, το μέλι και τα οπωροκηπευτικά πέραν αυτών για το γάλα και τη φέτα».

Αφού αναφέρθηκε, μάλιστα, στα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα μετά τη συνάντησή του με τους αγρότες, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «όλες οι παρεμβάσεις που έχουμε κάνει για τους αγρότες μειώνουν το κόστος παραγωγής αλλά δεν σταματάμε εκεί. Έχουμε καταθέσει 19 προτάσεις τεχνικού χαρακτήρα για αλλαγές στην ΚΑΠ για τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας και έχουν υιοθετηθεί».

«Είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε τα ζητήματα της ΚΑΠ και είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι αγρότες μας ποιοι μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην Ευρώπη» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το βλέμμα στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Θα συναντηθώ σύντομα με παραγωγούς της Θεσσαλίας για να δούμε τι και πόσο πιο γρήγορα μπορούμε να κινηθούμε για τη στήριξή τους μετά την κακοκαιρία Daniel και να εξετάσουμε τη μελέτη των Ολλανδών που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα» κατέληξε όσον αφορά το αγροτικό ζήτημα ο πρωθυπουργός.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία