Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Business

Σπουδαίο ντηλ για εξαγωγές ελαιολάδου στις ΗΠΑ για την «Μποτζάκης ΑΕ»

Την ικανοποίηση τους από την ποιότητα και συνεπώς τις εμπορικές δυνατότητες που έχει το κρητικό ελαιόλαδο εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της αμερικάνικης εταιρείας Costco κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης του τυποποιημένου λαδιού της εταιρείας Μποτζάκη Α.Ε. που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Σπουδαίο ντηλ για εξαγωγές ελαιολάδου στις ΗΠΑ για την «Μποτζάκης ΑΕ»

0
0

Ο διανομέας ελαιόλαδου Τάσος Χρονόπουλος με τον οποίο συνεργάζεται στις ΗΠΑ η εταιρεία των αδελφών Μποτζάκη είπε μάλιστα ότι έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει 200 έως 400 τόνους ελαιόλαδο κάθε μήνα, από διάφορες περιοχές.

Η συνεργασία μεταξύ του Τ. Χρονόπουλου και των αδελφών Μποτζάκη ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2014. Ήδη ο κ. Χρονόπουλος έχει παραλάβει 100 τόνους ελαιόλαδο από την εταιρεία Μποτζάκη και αναμένεται συνέχεια.

Την εταιρική παρουσίαση της Μποτζάκη παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο διανομέας στην αγορά της Αμερικής Τάσος Χρονόπουλος και εκπρόσωποι της Costco.

Στη συνάντηση ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε ότι η Κρήτη παράγει από τα ποιοτικότερα ελαιόλαδα στον κόσμο και ότι το προϊόν είναι σήμερα αναγνωρίσιμο στις ΗΠΑ αλλά και στην Αμερική ευρύτερα. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι υπάρχουν οι προοπτικές για την ενίσχυση των εξαγωγών και άλλων κρητικών προϊόντων στις ΗΠΑ, με τη στήριξη της περιφέρειας Κρήτης, αρκεί να γίνει κατανοητό από όλους τους εμπλεκόμενους ότι η αμερικανική αγορά καταναλώνει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με ταυτότητα, και ονομασία προέλευσης.

 

«Ήρθε η ώρα της αμερικάνικης αγοράς!»

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «συμφωνίας μόνο με τη συνεργασία όλων φορέων μπορούμε να πετύχουμε το κοινό στόχο μας που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη της Κρήτης.  Αποδεικνύεται κάθε ημέρα με τις διάφορες επαφές που έχουμε και με τις συμφωνίες που γίνονται για εξαγωγές ότι μπορούμε να  έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα για την οικονομία, την ανάπτυξη της Κρήτης. Με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, των φορέων της αγοράς ευρύτερα αλλά και των επιχειρηματιών μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τις εξαγωγές μας επενδύοντας αποκλειστικά στην ποιότητα και στην ταυτότητα του προϊόντος» και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν και οι παραγωγοί μας, είναι ότι πρέπει να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα που σημαίνει υψηλή ανταγωνιστικότητα.

Μόνο με την ποιότητα μπορούμε να κατακτήσουμε τις αγορές του εξωτερικού. Παράγουμε εξαιρετικά προϊόντα, μοναδικής ποιότητας ελαιόλαδο, που δεν πρέπει να «φεύγει» στο εξωτερικό «χύμα» Η Κρήτη πρέπει να επενδύει συνεχώς στην εξέλιξη της ποιότητας.  Πρέπει να εξάγεται επώνυμο εμφιαλωμένο ελαιόλαδο». Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε τέλος ότι η  συνάντηση με τον  εκπρόσωπο της «Costco» ανοίγει  νέους εμπορικούς «δρόμους» για την εξαγωγή και άλλων κρητικών προϊόντων στην Αμερικανική αγορά, στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Άλκης Καλαμπόκης επεσήμανε: «Ήρθε η ώρα της αμερικανικής αγοράς. Σήμερα όποιο προϊόν φέρει την ονομασία «Greek» είναι αναγνωρίσιμο. Το ελληνικά προϊόντα με ιδιαίτερη έμφαση στα τοπωνύμια της Κρήτης, δηλαδή ΠΟΠ, αρχίζουν να κατακτούν την αμερικανική αγορά. Η κατανάλωση ελαιόλαδου έχει αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια από τους Αμερικάνους που έχουν αντιληφθεί την ιδιαιτερότητα της διατροφικής αξίας του Κρητικού, του Ελληνικού ευρύτερα ελαιόλαδου».

 

Έχει προοπτικές το ποιοτικό ελαιόλαδο

Ο εκπρόσωπος της εισαγωγικής εταιρείας τροφίμων  «Costco»  Τάσος Χρονόπουλος σημείωσε: «Το κρητικό ελαιόλαδο έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς στην Αμερική, στην Αργεντινή στον Καναδά στο Μεξικό. Η Περιφέρεια Κρήτης και οι φορείς της αγοράς κάνουν σοβαρά βήματα για την ανάδειξη των Κρητικών προϊόντων στην Αμερικανική αγορά».

Ο επιχειρηματίας - εξαγωγέας Γιάννης Μποτζάκης ανέφερε: «Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που παράγει η Κρήτη είναι το κυριότερο διαβατήριο για τις εξαγωγές μας. Σήμερα εξάγουμε παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό και ΠΟΠ Πεζών, σε 25 χώρες του εξωτερικού. Με την ποιότητα στα προϊόντα μας και την σωστή τυποποίηση έχουμε τις δυνατότητες να υπερτερήσουμε των ανταγωνιστών μας και να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεθνείς αγορές».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία