BACK TO
TOP
Διεθνή

Αρνείται την προσφορά Τζόνσον για Brexit ο Φάρατζ

Μία εκλογική συνεργασία που πρόσφεραν οι Τόρις του Μπόρις Τζόνσον την  τελευταία στιγμή, λίγες ώρες προτού «κλειδώσουν» οι υποψηφιότητες στις βρετανικές περιφέρειες για τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, απέρριψε ο Νάιτζελ Φάρατζ.

download_17

7
0

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο ηγέτης των Συντηρητικών πρότεινε στο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Brexit συνεργασία, υπό την προϋπόθεση ότι θα κατέβαζε μόνο 40 υποψηφίους σε έδρες-κλειδιά που ελέγχουν οι Εργατικοί. Βάσει της συμφωνίας, οι Τόρις θα συμμετείχαν στις περιφέρειες αυτές μόνο με τυπικές υποψηφιότητες.

«Είναι σχεδόν κωμικό», υπογράμμισε ο Νάιτζελ Φάρατζ τονίζοντας ότι το κόμμα του πρέπει να έχει δυναμική παρουσία στο κοινοβούλιο, ως μοχλός πίεσης στον Τζόνσον και τα πιθανά σχέδιά του για περαιτέρω υπαναχώρηση στο Brexit. Σύμφωνα με την «Telegraph», η οποία πρόσκειται στο Συντηρητικό Κόμμα, η εκλογική συνεργασία δεν προχώρησε καθώς ο Φάρατζ είχε την απαίτηση ο Τζόνσον να μην έχει καθόλου υποψηφίους στις συγκεριμένες έδρες, το οποίο οι Τόρις δεν δέχτηκαν. 

Ο Νάιτζελ Φάρατζ επιμένει ότι θα διεκδικήσει και τις 300 έδρες που κατέχουν Εργατικοί και κόμματα τα οποία τάσσονται κατά του Brexit, σημειώνοντας ότι έχει ήδη βοηθήσει τους Συντηρητικούς υποχωρώντας από τις 317 έδρες που δεν είχαν ελπίδα να νικήσουν.

Σύμφωνα ωστόσο με αρκετές δημοσκοπήσεις, ο Φάρατζ πήρε αυτήν την απόφαση μάλλον από αδυναμία και όχι από θέση ισχύος, καθώς τα ποσοστά του κόμματός του φαίνεται πως βρίσκονται σε πτώση.

Πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο Φάρατζ είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στον Τζόνσον για εκλογική συνεργασία, στον σκοπό του Brexit. Δημοσίως ο Τζόνσον απέρριψε την πρόταση, με αποτέλεσμα ο Φάρατζ να ανακοινώσει ότι το κόμμα του θα κατεβάσει 600 υποψηφίους σε όλη την επικράτεια, μία θέση από την οποία υπαναχώρησε λίγες μέρες αργότερα.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία