Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διεθνή

Επιμηκύνει την παραμονή του στο αξίωμα με νέο νόμο ο Πούτιν

Το δικαίωμα να διεκδικήσει δύο ακόμη προεδρικές -εξαετείς- θητείες δίνει στον Πούτν ο νόμος που υπέγραψε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος.

Ετοιμος-να-εμβολιαστει-δηλωνει-ο-Πουτιν

12
0

Η τρέχουσα εκπνέει το 2024, μολονότι ο ίδιος λέει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει εάν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της ΕΡΤ, ορισμένες διατάξεις του νόμου θεσπίστηκαν βάσει τροποποιήσεων του Συντάγματος ενώ μία από τις νέες τροπολογίες αφορά στον περιορισμό του αριθμού των προεδρικών θητειών για ένα πρόσωπο. Εφαρμόζεται στον υφιστάμενο πρόεδρο ανεξάρτητα από τις προηγούμενες προεδρικές θητείες και επιτρέπει στον νυν αρχηγό του κράτους να διεκδικήσει την προεδρία για ακόμα δύο φορές. 

Ο νόμος προβλέπει πως όποιος θέλει να διεκδικήσει το αξίωμα του Ρώσου προέδρου θα πρέπει να είναι πολίτης της Ρωσίας, να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 35ετών και να έχει  διαμείνει στην επικράτεια της χώρας για τουλάχιστον 25 χρόνια αλλά και να μην είχε ποτέ υπηκοότητα ή μόνιμη διαμονή σε άλλο κράτος.

Από τις απαγορεύεις αυτές εξαιρούνται όσοι Ρώσοι είχαν την ιθαγένεια άλλης χώρας, η οποία τελικά έγινε δεκτή στη Ρωσική Ομοσπονδία σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό συνταγματικό νόμο. 

Προ ημερών το νομοσχέδιο που δίνει το δικαίωμα στον Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου, είχε εγκρίνει η Κρατική Δούμα και μετά η Άνω Βουλή ενώ την Δευτέρα δημοσιεύθηκε στο επίσημο ενημερωτικό site της Ρωσίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία