BACK TO
TOP
Διεθνή

Χωρίς αγροτικό νομοσχέδιο οι ΗΠΑ, αδιέξοδο στο Κογκρέσο

Στον αέρα είναι το νέο 5ετές νομοσχέδιο για την γεωργία των ΗΠΑ, το γνωστό «Farm Bill», με τον αρμόδιο υπουργό Τομ Βίλσακ, να μην βλέπει την έγκριση του από το Κογκρέσο πριν από το τέλος του έτους, εξαιτίας πολιτικών διενέξεων, εξέλιξη που θέτει σε κίνδυνο τους λογαριασμούς εκατομμυρίων αμερικανών αγροτών.

632c615ea9636

47
0

Καθώς η προθεσμία για το Κογκρέσο για τη θέσπιση ενός νέου νομοσχεδίου για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις έχει λήξει, τα μέλη του προσωπικού των επιτροπών Γεωργίας της Βουλής και της Γερουσίας λένε ότι θα περάσουν μήνες - αν όχι περισσότερο - μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα νέο νομοσχέδιο.

Οι επιτροπές Γεωργίας της Βουλής και της Γερουσίας εργάστηκαν τον περασμένο χρόνο για να λάβουν στοιχεία σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, με δεκάδες ακροάσεις, επιτόπιες ακροάσεις, συνεδριάσεις ακρόασης και συναντήσεις προσωπικού σε κάθε αίθουσα. Ωστόσο, οι νομοθέτες δεν έχουν ακόμη υποβάλει νομοθεσία σε επίπεδο επιτροπής και το προσωπικό λέει ότι εξακολουθεί να είναι διχασμένο σε ορισμένα από τα μεγάλα σημεία του νομοσχεδίου.

Ωστόσο, οι ειδικοί της αγροτικής πολιτικής λένε ότι το φετινό νομοσχέδιο για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις έχει ιδιαίτερες προκλήσεις - τόσο λόγω του κομματικού διχασμού στο Κογκρέσο όσο και λόγω της τρέχουσας κατάστασης της αγροτικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή αγροτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο A&M του Τέξας Joe Outlaw, δεν ανησυχεί μόνο η πολιτική διαμάχη στο Καπιτώλιο αλλά η αδύναμη αγροτική οικονομία, που συγκαλύπτεται από τις σχετικές υψηλές τιμές των προϊόντων. «Το δίχτυ ασφαλείας του Farm Bill αφορά τις κακές στιγμές, και ειλικρινά οι κακές στιγμές έρχονται, απλώς δεν είναι εδώ αυτή τη στιγμή», είπε ο Outlaw.

Από την πλευρά της Γερουσίας, το προσωπικό των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων συναντώνται τακτικά, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει διχασμός σε σημαντικά ζητήματα όπως το πώς να αντιμετωπιστεί το δίχτυ ασφαλείας των αγροκτημάτων. Ο γερουσιαστής John Boozman από το Αρκάνσας, ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Γεωργίας της Γερουσίας, είπε ότι η κύρια ανησυχία του είναι να βοηθήσει τους αγρότες να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος εισροών για πράγματα όπως τα λιπάσματα και τα καύσιμα, μαζί με την πιθανότητα χαμηλότερων τιμών των καλλιεργειών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία