BACK TO
TOP
Διεθνή

Η Emirates Flight Catering αποκτά τη μεγαλύτερη κάθετη φάρμα στον κόσμο

Τα έργα και οι δραστηριότητες της εταιρείας Emirates είναι εξαιρετικά ποικίλα. Παράγοντας εκατομμύρια γεύματα εν πτήσει κάθε χρόνο, η Emirates Flight Catering εξαγόρασε πλήρως τη Bustanica, το μεγαλύτερο εσωτερικό κάθετο αγρόκτημα στον κόσμο. Η έκταση του αγροκτήματος είναι διπλάσια από αυτή του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι.

jOtF70k3-2060769353934807072-1200x800

69
2

Η Bustanica δεν προσφέρει τα προϊόντα της μόνο σε λιανοπωλητές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά η παραγωγή για πολλά από τα γεύματα της Emirates προέρχεται επίσης από την περιοχή.

Η Emirates Flight Catering εξαγόρασε πλήρως την Emirates Bustanica, που παλαιότερα ονομαζόταν Emirates Crop One, και το εμπορικό σήμα καταναλωτών Bustanica. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εσωτερικό κάθετο αγρόκτημα στον κόσμο με στόχο την ενίσχυση της τροφικής και υδατικής ασφάλειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των γεωργικών τους δυνατοτήτων.

Οι εγκαταστάσεις εκτείνονται σε 330.000 τετραγωνικά πόδια (square feet) κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum στο Dubai World Central, και εκεί καλλιεργούνται περισσότερα από 1 εκατομμύριο κιλά φυλλώδη λαχανικά ετησίως, που μεταφράζεται σε τρεις τόνους την ημέρα. Το αγρόκτημα είναι εξαιρετικά βιώσιμο καθώς χρησιμοποιεί 95% λιγότερο νερό από τη συμβατική γεωργία.

Η Emirates και πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες προμηθεύονται τα προϊόντα τους από την Bustanica για πολλά από τα γεύματα και τις σαλάτες τους. Επιπλέον, τα προϊόντα της Bustanica είναι διαθέσιμα σε όλους τους μεγάλους λιανοπωλητές στα ΗΑΕ, όπως οι Spinney's, Waitrose, Carrefour και Choithrams.

Η εξαγορά εδραιώνει περαιτέρω τη θέση της Emirates Flight Catering στην αεροπορική φιλοξενία. Λειτουργεί τη μεγαλύτερη εγκατάσταση τροφοδοσίας πτήσεων στον κόσμο στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι και προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών, όπως catering αεροπορικών εταιρειών, φαγητού στο αεροδρόμιο, ιδιωτική εστίαση και catering εκδηλώσεων και προμήθειες τροφίμων για τη βιομηχανία HORECA.

Η πρόσφατη κίνηση καθιστά επίσης την Emirates Bustanica μια πλήρως κατοχυρωμένη εταιρεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς επιχειρεί να αξιοποιήσει την τοπική της εμπειρογνωμοσύνη και την πιο πρόσφατη τεχνολογική γνώση για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς.

Φυσικά, δεν μπορούμε να αναφερθούμε στην Emirates Flight Catering χωρίς να αναφέρουμε τα εκατομμύρια γεύματα που παράγει κάθε χρόνο για την αεροπορική εταιρεία. Η Emirates διαθέτει ένα εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο και τα αεροπλάνα της ευρείας ατράκτου μεταφέρουν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες που πρέπει να ταΐζονται κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, η Emirates σερβίρει 149 γεύματα κάθε λεπτό. Πραγματοποιεί 499 πτήσεις κάθε μέρα, που ανέρχονται σε 215.000 γεύματα ημερησίως, τα οποία, κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους, μεταφράζονται σε τροφοδοσία 77 εκατομμυρίων πελατών.

Για να πραγματοποιήσει μια τόσο τεράστια επιχείρηση τροφοδοσίας, η μεταφορική εταιρεία απασχολεί 1.400 σεφ και δεν διστάζει να προμηθευτεί προϊόντα υψηλής ποιότητας για ορισμένα από τα υψηλής ποιότητας γεύματά της. Αυτό περιλαμβάνει συστατικά όπως χαβιάρι, φύλλα χρυσού και ασημιού και φανταχτερές γαρνιτούρες.

Εκτός από τα φρέσκα φυλλώδη λαχανικά, τα οποία προμηθεύεται από την Bustanica, η Emirates αγοράζει και άλλα προϊόντα σε τεράστιες ποσότητες. Για παράδειγμα, αγοράζει έξι εκατομμύρια κιλά κοτόπουλου το χρόνο και 938.000 κιλά φρέσκιας κρέμας κάθε χρόνο. Τέλος, χρησιμοποιεί 3,5 εκατομμύρια μπουκάλια μιας μερίδας ιταλικού ελαιολάδου Monte Vibiano ετησίως, καθώς και 14.000 κιλά περσικής φέτας Varra Valley από την Αυστραλία.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία