BACK TO
TOP
Διεθνή

Σχέδια Πολωνίας για ειδικό καθεστώς σε σημεία ελέγχου στα σύνορα με την Ουκρανία

Η Βαρσοβία σκοπεύει να αναλάβει ειδικό έλεγχο των οδικών τμημάτων που οδηγούν σε σημεία ελέγχου στα σύνορα με την Ουκρανία. Αυτό ανακοίνωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Donald Tusk.

tusk_ukr

52
0

«Θα συμπεριλάβουμε σημεία ελέγχου στα σύνορα με την Ουκρανία και παρακείμενα τμήματα αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων στη λίστα των κρίσιμων υποδομών», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό είναι θέμα των επόμενων ωρών».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η πολωνική πλευρά θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις τόσο με την Ουκρανία όσο και με την ΕΕ για να μεταφέρει το όραμά της. Ειδικότερα, ανέφερε ότι μια κοινή συνάντηση των κυβερνήσεων της Πολωνίας και της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία στις 28 Μαρτίου.

Ο Tusk πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy για την επίλυση της κατάστασης στα σύνορα.

Όπως αναφέρθηκε, την προηγούμενη μέρα, ο Πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy δημοσίευσε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα καλώντας την πολωνική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μια συνάντηση για την επίλυση του προβλήματος στα κρατικά σύνορα.

«Θέλω να απευθύνω έκκληση στην πολωνική κυβέρνηση – στον κ. Πρωθυπουργό Tusk και στους υπουργούς. Έδωσα εντολή στην κυβέρνησή μας να βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ των χωρών μας το συντομότερο δυνατό, έως τις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ολόκληρη η ομάδα της κυβέρνησης, από τη λογιστική μέχρι τον αγροτικό τομέα, και, φυσικά, ο Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας θα βρίσκονται εκεί, γιατί αυτός ο αποκλεισμός στα σύνορα, δυστυχώς, αυξάνει τις απειλές στο μέτωπο. Και σας ζητώ, κ. Πρωθυπουργέ, να έρθετε και εσείς στα σύνορα», είπε ο Zelenskyy.

 Τέλος, πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να παραστεί προσωπικά στη συνάντηση και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να στείλει εκπρόσωπο.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία