BACK TO
TOP
Διεθνή

Υπό νέα αγροτική πολιορκία οι Βρυξέλλες τη Δευτέρα, με τρακτέρ συμβούλιο γεωργίας

Μετά την «πολιορκία» των Βρυξελλών κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις αρχές του μήνα, οι βελγικές οργανώσεις αγροτών θα πραγματοποιήσουν άλλη μια διαμαρτυρία στην Rue de la Loi, την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ημέρα που θα διεξάγεται το συμβούλιο υπουργών Γεωργίας.

prot_0

64
0

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η προσεχής σύνοδος των υπουργών Γεωργίας, στην σκιά των δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων σε καίρια παραγωγικά κέντρα της Ευρώπης, η οποία βάζει στο τραπέζι, με πρωτοβουλία της Βελγικής προεδρίας προτάσεις για απλούστευση της ΚΑΠ και γρήγορες διαρθρωτικές αντιδράσεις απέναντι στην τρέχουσα κρίση που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας που δείχνει να ξεμένει από…εφόδια λόγω των περιοριστικών πολιτικών. Ενδεικτικό και το καμπανάκι της δεξαμενής σκέψης Farm Europe που μιλά για διαρθρωτικές αδυναμίες, λανθασμένες πολιτικές αλλά και συγκυριακές προκλήσεις, οι οποίες αφήνουν τον αγροτικό τομέα της Ε.Ε στο περιθώριο και ανοίγουν…παρένθεση στη φιλοδοξία επισιτιστικής κυριαρχίας, καθώς βασικοί γεωργικοί δείκτες είναι στο κόκκινο. Μάλιστα, λίγο πριν την σύνοδο η συμμαχία από τις χώρες του Νότου που μετέχουν στην EUMED-9, θα συναντηθούν προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους θέτοντας στο επίκεντρο ζητήματα απλούστευσης της ΚΑΠ και εργαλείων ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών για έγκαιρες αποζημιώσεις σε έκτακτες συνθήκες ή προκλήσεις όπως η κλιματική κρίση.Αναφορικά πάντως με την νέα αγροτική κινητοποίηση στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Politico, η αστυνομία αναμένει ότι εκατοντάδες αγρότες θα βρεθούν στην πρωτεύουσα με τα τρακτέρ τους. Ο συγκεκριμένος δρόμος και άλλοι παρακείμενοι θα κλείσουν. Ως εκ τούτου, η αστυνομία συνιστά στους μετακινούμενους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή άλλα μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ευρωπαίοι αγρότες, οργισμένοι με την πράσινη γραφειοκρατία της ΕΕ και τη συμπίεση των εισοδημάτων τους, πραγματοποίησαν μια θορυβώδη διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες στις αρχές Φεβρουαρίου, βάζοντας φωτιές μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ανατρέποντας ένα άγαλμα.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία