BACK TO
TOP
Διεθνή

Ελλαττωματικός εξ αρχής χωρίς εργαλεία για τους αγρότες ο νόμος για την αποκατάσταση φύσης λένε Copa-Cogeca

Tην δυσαρέσκεια τους εκφράζουν οι ευρωπαϊκές αγροτοσυνεταιριστικές-συνδικαλιστικές οργανώσεις Copa-Cogeca, για την ψήφιση του νόμου για την αποκατάσταση της φύσης, υποστηρίζοντας πως εξαρχής ήταν «ελλαττωματικός», χωρίς χρηματοδοτικά εργαλεία για τους αγρότες και διαχειριστές γης.

nomos-apokatastashs-xwris-ergaleia-gia-agrotwn

42
0

Οι Copa και Cogeca ως ευρωπαίοι αγρότες, ιδιοκτήτες δασών και συνεταιρισμοί λένε πως θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις εθνικές κυβερνήσεις προκειμένου να διασφαλίσουν ότι αυτός ο ελαττωματικός νόμος εφαρμόζεται με όσο το δυνατόν μικρότερη βλάβη στους πρωτογενείς τομείς στα κράτη μέλη.

Η ανακοίνωση των Copa-Cogeca

Μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τον Νόμο για την Αποκατάσταση της Φύσης (NRL), οι Copa- Cogeca εκφράζουν τη λύπη τους για το αποτέλεσμα αυτής της μη απόρριψης με 329 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ, 275 κατά και 24 αποχές.

Η κοινότητα των γεωργών, των δασών και των συνεταιρισμών της Ευρώπης λυπάται πολύ για την έλλειψη υποστήριξης για την τροποποίηση του νόμου για την αποκατάσταση της φύσης. Η Copa και η Cogeca ήταν ανέκαθεν υπέρ της Αποκατάστασης της Φύσης στο σύνολό της, αλλά όχι με τον τρόπο που δημιουργήθηκε ή προωθήθηκε αυτός ο νόμος που ήταν ελαττωματικός από την αρχή. Επί του παρόντος είναι απαράδεκτο και θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι είναι σαφές ότι η εφαρμογή του θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα για τις αγροτικές και δασοκομικές κοινότητες της Ευρώπης. Το κυριότερο από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η αποκατάσταση της φύσης είναι πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτός ο νόμος και πώς θα υποστηριχθούν οι διαχειριστές γης και οι ιδιοκτήτες γης για να πραγματοποιήσουν ενεργά μακροπρόθεσμες αλλαγές με βραχυπρόθεσμα χρήματα.

Η Copa και η Cogeca ως ευρωπαίοι αγρότες, ιδιοκτήτες δασών και συνεταιρισμοί θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις εθνικές κυβερνήσεις προκειμένου να διασφαλίσουν ότι αυτός ο ελαττωματικός νόμος εφαρμόζεται με όσο το δυνατόν μικρότερη βλάβη στους πρωτογενείς τομείς στα κράτη μέλη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία