BACK TO
TOP
Διεθνή

Μέχρι το καλοκαίρι το τελικό κείμενο των προτάσεων για το μέλλον της γεωργίας μετά το 2027

Στις 11 και 12 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η δεύτερη συνεδρίαση της ολομέλειας του Στρατηγικού Διαλόγου για το μέλλον της γεωργίας της ΕΕ, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα κείμενο προτάσεων προ την Κομισιόν έως το τέλος του καλοκαιριού.

mellon-ths-gewrgias-meta-to-2027

42
0

Ο Στρατηγικός Διάλογος, ο οποίος ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen, είναι επί του παρόντος πλήρως λειτουργικός, με την ενεργό συμμετοχή 29 ενδιαφερόμενων μερών υπό την προεδρία του καθηγητή Peter Strohschneider.

Η 2η συνεδρίαση της Ολομέλειας έδειξε μια πολύ θετική και εποικοδομητική δέσμευση από τους συμμετέχοντες. Οι τέσσερις Ομάδες Εργασίας παρουσίασαν ενημερώσεις σχετικά με το έργο τους μέχρι στιγμής και περιέγραψαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να ληφθούν πριν από την επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας (που προβλέπεται για τις 22 και 23 Απριλίου). Ο καθηγητής Strohschneider χαιρέτισε τις προόδους που έγιναν στην προετοιμασία των συστάσεων του Στρατηγικού Διαλόγου, που πρόκειται να οριστικοποιηθούν μέχρι το καλοκαίρι.

Τα μέλη του Διαλόγου έχουν οργανωθεί σε τέσσερις διαφορετικές Ομάδες Εργασίας προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις που έθεσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen όταν ξεκίνησε τη διαδικασία:

  • Πώς μπορεί να δοθεί στους αγρότες και στις αγροτικές κοινότητες στις οποίες ζουν μια καλύτερη προοπτική, συμπεριλαμβανομένου ενός δίκαιου βιοτικού επιπέδου;
  • Πώς μπορεί να υποστηριχθεί η γεωργία εντός των ορίων του πλανήτη μας και του οικοσυστήματος του;
  • Πώς μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα οι τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η γνώση και η τεχνολογική καινοτομία;
  • Πώς μπορεί να προωθηθεί ένα λαμπρό και ακμάζον μέλλον για το σύστημα τροφίμων της Ευρώπης σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο;

Παράλληλα με τις συζητήσεις της ολομέλειας και της ομάδας εργασίας, ο Στρατηγικός Διάλογος έχει ήδη ξεκινήσει μια στοχευμένη διαβούλευση για να συγκεντρώσει τις απόψεις των βασικών ενδιαφερομένων. Ειδικότερα, ο καθηγητής Strohschneider ζήτησε τη συμβολή 170 οργανισμών σε επίπεδο ΕΕ που είναι επί του παρόντος παρόντες σε συμβουλευτικά όργανα της Επιτροπής με ενδιαφέρον για το μέλλον της γεωργίας της ΕΕ. Η συμβολή τους θα τροφοδοτήσει τη συνεχιζόμενη εργασία.

Για όσους θέλουν να αποκτήσουν βαθύτερες γνώσεις για τον Στρατηγικό Διάλογο, ο καθηγητής Strohschneider είναι ο ειδικός προσκεκλημένος στο επεισόδιο της 11ης Μαρτίου του podcast «Food for Europe» που φιλοξενείται από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο εξηγεί στο λεπτομερώς την προέλευση, τη μέθοδο εργασίας και τους στόχους του Στρατηγικού Διαλόγου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία