BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Αναβάλλονται Food Expo και Οινόραμα λόγω κορωνοϊού

Αναβάλλονται η μία μετά την άλλη όλες οι εκθέσεις που είχαν προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα, μεταξύ των οποίων η μεγάλη έκθεση τροφίμων, FoodExpo και το Οινόραμα, η κορυφαία εκδήλωση οίνου της χώρας, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

intro

29
0

Για το τριήμερο 16-17-18 Μαΐου 2020, στο Metropolitan Expo μετατίθεται η Food Expo 2020 σύμφωνα με ενημέρωση της διοργανώτριας εταιρείας, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί νέα ημερομηνία και για το Οινόραμα.

Παράλληλα αναβάλλεται και η προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΕΟ στο πλαίσιο της έκθεσης. «Καθώς η έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ αναβάλλεται προς αποφυγήν πιθανής έξαρσης του κορωνοϊού, αναβάλλονται επίσης η ενημερωτική εκδήλωση  και η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου. Θα ενημερωθείτε προσεχώς για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής τόσο της Γενικής Συνέλευσης, όσο και της ενημερωτικής εκδήλωσης» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΕΟ.

 

Φοβικοί οι επενδυτές

Την ίδια στιγμή, βουτιά 3% σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι στον ορίζοντα υπάρχει μια παγκόσμια ύφεση όσο ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

 Ενδεικτικό του πανικού που επικρατεί το γεγονός ότι ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από το αποκορύφωμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκεται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, ακολουθώντας τη «βουτιά» που καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές φοβούνται για παγκόσμια ύφεση καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:55, διαμορφώνεται στις 734,67 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 4,44%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 13,85 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 4,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,27%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε 3,85%, το χρηματιστήριο στο Παρίσι σημείωσε πτώση 3,36% και ο δείκτης blue-chip του Λονδίνου 3,2%. Τα χρηματιστήρια στη Μαδρίτη και το Μιλάνο κατέγραψαν απώλειες άνω του 3%.

Μεταξύ των κλαδικών δεικτών, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραφαν οι εταιρίες εξόρυξης, ταξιδίων και αναψυχής καθώς και τεχνολογίας, σημειώνοντας πτώση μεταξύ 3,8% και 4,1%.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία