Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2017 το ευρώ

Μπορεί το ευρώ να έχει υποχωρήσει σε ναδίρ διετίας έναντι του δολαρίου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν τελειώσει οι «μπελάδες» του ενιαίου νομίσματος.

world-currency-rates-483658563-48e833bc30244cffbbcfae6d482da984

48
0

Η στροφή προς ασφαλή καταφύγια, αλλά και προς νομίσματα που «υπόσχονται» υψηλότερες αποδόσεις λόγω επιτοκιακών διαφορών με την Ευρωζώνη, σφίγγουν τον κλοιό πιέσεων. Και οι traders αυξάνουν τα στοιχήματα για ακόμη μεγαλύτερη πτώση του ευρώ, ακόμη και κάτω από το 1,08 έναντι του δολαρίου.

Το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε χθες στο 1,0848 έναντι του αμερικανικού, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2017. Το ευρώ υποχωρεί αυτή την εβδομάδα παρότι έχει βελτιωθεί το κλίμα ρίσκου στις αγορές, σε μια ένδειξη ότι θα παραμείνει σε κλοιό πιέσεων ανεξαρτήτως των εξελίξεων γύρω από την επιδημία του κοροναϊού.

«Το ευρώ υπόκειται σε πιέσεις, είτε επικρατεί σενάριο ρίσκου είτε όχι», εξηγεί ο Νιλ Τζόουνς, στρατηγικός αναλυτής στη Mizuho Bank. Την ίδια στιγμή, οι οικονομικές επιδόσεις της Ευρωζώνης και οι προκλήσεις που την απειλούν κρατούν δεμένα τα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που έχει ήδη μειώσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Η προοπτική πολύ χαμηλών επιτοκίων καθιστά το ευρώ λιγότερο ελκυστικό έναντι άλλων νομισμάτων, όπως το δολάριο.

Και παρότι οι αναλυτές προέβλεπαν αρχικά ανάκαμψη του ευρώ φέτος, το ενιαίο νόμισμα έως τώρα διαψεύδει τις προβλέψεις, έχοντας υποστεί απώλειες πάνω από 3% από τις αρχές του έτους. 

Στην αγορά options, υπάρχει αύξηση της ζήτησης για τα συμβόλαια πώλησης του ευρώ στην περίπτωση που υποχωρήσει κάτω από το 1,08, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Depository Trust & Clearing Corporation. 


Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία