BACK TO
TOP
Πολιτικές

Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες της Μυτιλήνης

Η μείωση του φόρου εισοδήματος στα συλλογικά αγροτικά σχήματα στο 10% ώστε να ενισχυθούν οι συγχωνεύσεις ομάδων παραγωγών, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής και της εξωστρέφειας ήταν μια από τις δεσμεύσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τους αγρότες της Μυτιλήνης.

Mitsotakis

Βασίλης Σοφός

6
0

Όλες τις σημαντικές προτάσεις των παραγωγών δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήρηση που άνοιξε με ποτοπαραγωγούς, ψαράδες, ελαιοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους στο παραδοσιακό ουζερί «Ερμής» στη Μυτιλήνη το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας με τους ποτοπαραγωγούς, αναφέρθηκε στο ούζο, λέγοντας ότι εξάγεται σε 60 χώρες, όντας ένα από τα ελληνικά προϊόντα με τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια.

Ωστόσο όμως, όπως τόνισε, λόγω της υψηλής φορολογίας που καλούνται να καταβάλλουν οι παραγωγοί μέσω του ΦΠΑ αλλά και του φόρου οινοπνεύματος, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που επηρεάζουν και την παραγωγή τους.

Σε συζήτηση που ανέπτυξε με τους αλιείς, ο κ.Μητσοτάκης άκουσε και τα προβλήματά τους αναφορικά με τους φόρους και τις εισφορές. Οι αλιείς έκανα λόγο μάλιστα και για τα φυσικά αποθέματα των ψαριών, λέγοντας ότι αυτά πρέπει να προστατευθούν από πρακτικές που τα κάνουν τα μειώνονται.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε αν εξακολουθεί η σαρδέλα να αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα της αλιευτικής παραγωγής και ποια εποχή την ψαρεύουν, οι αλιείς του απάντησαν προκαλώντας τον τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να επισκεφτεί το νησί, ιδανικά ως Πρωθυπουργός.

Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί με τον δάκο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους άκουσε να λένε ότι οι μέθοδοι αντιμετώπισης του δάκου είναι ξεπερασμένες κι ότι υπάρχουν πλέον νέοι τρόποι καταπολέμησης, φιλικοί προς το περιβάλλον. Πρότειναν μάλιστα οι ίδιοι νέους τρόπους προστασίας του καρπού.

«Η Λέσβος είναι ο νομός με την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος στην Ελλάδα», είπαν οι κτηνοτρόφοι με τους οποίους μίλησε ο κ.Μητσοτάκης. Οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν ως μείζον πρόβλημα τις πολύ χαμηλές τιμές στις οποίες είναι να πωλούν το προϊόν τους.

Ο κ.Μητσοτάκης, δεσμευόμενος ότι θα μελετήσει όλες τις προτάσεις των παραγωγών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, επανέλαβε την δική του πρόταση που αντιπροσωπεύει και το κεντρικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας για μείωση του φορολογικού βάρους που καλούνται να σηκώσουν οι συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών. Η μείωση του φόρου εισοδήματος στα συλλογικά αγροτικά σχήματα στο 10% με σκοπό την ενίσχυση των συγχωνεύσεων είναι, τέλος, μείζονος σημασίας για την Νέα Δημοκρατία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία