BACK TO
TOP
Τράπεζες

Περιθώριο επιπλέον δύο ετών για αποπληρωμή στα μικροδάνεια

Την επέκταση του χρόνου αποπληρωµής από τα 5 στα 7 έτη για όλα τα δάνεια από το εργαλείο Αγροτικών Μικροπιστώσεων και εµβόλιµη περίοδος χάριτος εφόσον το επιθυµεί ο δανειολήπτης, προβλέπει δροµολογούµενη τροποποίηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

18-19-b_2_2

Γιώργος Κοντονής

985
2

Περιθώριο επιπλέον δύο  ετών για την αποπληρωμή  στα μικροδάνεια αγροτών

Η επέκταση του δανεισµού στα 7 έτη έρχεται να προστεθεί στην αύξηση του προϋπολογισµού του σχετικού εργαλείου στα 61,5 εκατ. ευρώ.

Προς το παρόν από το συγκεκριµένο εργαλείο έχουν εγκριθεί 1.526 αιτήσεις µε µέσο όρο δανείου 23.120 ευρώ και συνολικό όγκο δανεισµού 35,29 εκατ. ευρώ.  Σηµειώνεται πως οι αιτήσεις δανεισµού ύψους 3.000-25.000 ευρώ µπορούν να πραγµατοποιηθούν µέσω της πλατφόρµας της Αναπτυξιακής Τράπεζας hdb.gr. Μέσω της πλατφόρµας αυτής ο αγρότης συµπληρώνει την αίτηση ενδιαφέροντος µε το επιθυµητό ποσό χρηµατοδότησης (3.000-25.000 ευρώ), τη διάρκεια του δανείου, τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης κ.α. Έπειτα συµπληρώνει την επιλογή της Τράπεζας από την οποία επιθυµεί δανεισµό.  Τα τραπεζικά ιδρύµατα θα εξετάσουν την αίτηση και θα ενηµερώσουν τον ενδιαφερόµενο για τις απαντήσεις εκ νέου µέσω του λογαριασµού του στη πλατφόρµα KYC.

Αν υπάρχει θετική απάντηση κάποιας τράπεζας, σε αυτή θα αντιστοιχεί ένας µοναδικός αριθµός Αίτησης. Μετά τη θετική ανταπόκριση των τραπεζών (µη δεσµευτική), ο ενδιαφερόµενος καταχωρεί το αίτηµά του στο Πληροφοριακό Σύστηµα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) ependyseis.gr/mis.

Το Ταµείο προσφέρει 100% επιδότηση επιτοκίου για τα δύο πρώτα έτη του δανείου, εφόσον κατά την επιδοτούµενη περίοδο δεν παρουσιάζει ληξιπρόθεσµες οφειλές από οποιαδήποτε αιτία και επιδότηση 300 ευρώ/Α.Φ.Μ. για λήψη συµβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης (mentoring).




Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

26-12-2023 11:04Κοσμάς

Παιδιά είστε σίγουροι γι' αυτά που γράφετε; Πήρα στην Πειραιώς και μου είπαν ότι έχουν σταματήσει να δέχονται αιτήσεις από τον Αύγουστο.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία