BACK TO
TOP
Πληρωμές

Με αιτήσεις eco-schemes ανοίγουν διορθώσεις τσεκ ενδιάμεσης πίστωσης

Αναφορές για ενδιάµεση διορθωτική πληρωµή όσον αφορά τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης έγιναν από τον κύκλο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της τετραήµερης περιοδείας στη Θεσσαλία την περασµένη εβδοµάδα.

6_pin_160

Ελένη Δούσκα

5906
21

Μαζί με τις αιτήσεις στα eco-schemes ανοίγουν οι διορθώσεις στο τσεκ για ενδιάμεση πίστωση πριν τις συνδεδεμένες

Αν και δεν δόθηκαν λεπτοµέρειες ούτε κάποιο σαφές χρονοδιάγραµµα, το θετικό είναι ότι από τις 24 του µήνα, µαζί µε τις αιτήσεις για τα eco-schemes, ανοίγει η πλατφόρµα για διορθώσεις και διοικητικές πράξεις. Αυτό σηµαίνει ότι για δέκα µε δεκαπέντε µέρες οι παραγωγοί θα µπορούν να προχωρούν σε όποιες αλλαγές θεωρούν απαραίτητες, προκειµένου να γίνουν µετά οι σχετικές διασταυρώσεις και οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να βγει αυτή η πολυαναµενόµενη συµπληρωµατική πληρωµή. Βέβαια, πρακτικά, αυτό σηµαίνει ότι µια πίστωση δεν µπορεί να γίνει νωρίτερα από το τέλος Φεβρουαρίου, καλώς εχόντων των πραγµάτων.

Η κατεύθυνση, πάντως, από τον υπουργό – µετά και τις διοικητικές αλλαγές στον Οργανισµό Πληρωµών- είναι µέσα στο επόµενο χρονικό διάστηµα να τακτοποιηθούν όσο δυνατόν περισσότερες εκκρεµότητες υπάρχουν από την περσινή ενιαία. Προτεραιότητα, σύµφωνα µε σχετική ανακοίνωση της πλατείας Βάθη, η τακτοποίηση όσων παραγωγών ήταν στον έλεγχο και δεν πληρώθηκαν είτε για µέρος των αγροτεµαχίων τους είτε συνολικά σαν ΑΦΜ και για τα περιβόητα βοσκοτόπια χωρίς ζώα σε όλη τη χώρα. 

Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός κ. Αυγενάκης πριν λίγες ηµέρες ζήτησε την προτεραιοποίηση των ελέγχων για τα 16.000 ΑΦΜ που είναι ακόµη δεσµευµένα και τόνισε ότι οι απατεώνες πρέπει να οδηγηθούν εκεί που πρέπει. «Αν όµως και ένας από αυτούς τους 16.000 είναι σωστός, είµαι άδικο να κρατείται όµηρος, επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και για όσους από το 2014 έχουν δικαιωθεί δικαστικά και χαρακτήρισε «ντροπή» αυτή την εκκρεµότητα ενώ ζήτησε άπαντες να µπουν στη θέση των ανθρώπων που έχουν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν και δεν έχουν λάβει χρήµατα. Ακόµα, διορθώσεις θα έχουν τη δυνατότητα οι παραγωγοί να κάνουν και όσον αφορά το monitoring (τηλεπισκόπιση µε χρήση δορυφορικών εικόνων), το οποίο φέτος για πρώτη χρονιά εφαρµόσθηκε καθολικά σε όλη τη χώρα.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, από τις καταστάσεις πληρωµής εξαιρέθηκαν οι παρακάτω κατηγορίες παραγωγών µε συνολικό απορριπτόµενο ποσό 11.952.870,23 ευρώ. Ειδικότερα, από την πληρωµή έµειναν εκτός:

  • 634 ΑΦΜ που περιέχονται σε αναφορές προς την δικαιοσύνη για διερεύνηση δηµιουργίας παράτυπων διαδικασιών λήψης ενισχύσεων.
  • 898 ΑΦΜ που προέκυψε ότι είναι κοινοί αποδέκτες κληρονοµίας µόλις 53 θανούντων µε εκτάσεις σε περιοχές πολύ διαφορετικές µεταξύ τους και σε όλη την επικράτεια συνολικής έκτασης 234.000 στρεµµάτων. Ερευνάται η συµµετοχή ορισµένων ΚΥ∆.
  • 1.241 ΑΦΜ που βρίσκονται σε έλεγχο δηµιουργίας τεχνητών συνθηκών λήψης ενισχύσεων ένεκα καταγγελιών και έρευνας από άλλες αρχές εκτός του ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • 102 ΑΦΜ για προσκόµιση σκαναρισµένων σελίδων διαφόρων βιβλίων ως δικαιολογητικών αντί παραστατικών νόµιµης χρήσης.

Τον Φεβρουάριο 15,8 εκατ. ευρώ σε πληγέντες Θεσσαλούς, που δεν ήταν ασφαλισµένοι στον ΕΛΓΑ

Εντός του Φεβρουαρίου θα καταβληθεί το ποσό των 15,8 εκατ. ευρώ από το Γεωργικό Αποθεµατικό του 2023 σε όσους χοιροτρόφους, πτηνοτρόφους, παραγωγούς αρωµατικών φυτών δεν ήταν ασφαλισµένοι στον ΕΛΓΑ και ζηµιώθηκαν από το Daniel στη Θεσσαλία.  Αυτή είναι εντολή του πρωθυπουργού, την οποία µετέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης σε παραγωγούς που επλήγησαν αλλά δεν ήταν ασφαλισµένοι στον ΕΛΓΑ, καθώς δεν προβλεπόταν από τον Κανονισµό του Οργανισµού, µε τους οποίους συναντήθηκε την περασµένη εβδοµάδα στη Θεσσαλία. Στη σύσκεψη µετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης, ο Γ.Γ. Γιώργος Στρατάκος, βουλευτές Καρδίτσας και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί

Σχόλια (21)
Προσθήκη σχολίου

21-01-2024 17:09Litsa

Σε κάτι τέτοιες αηδίες με κάνετε και χάνω την ευγένεια μου...ποιες διορθώσεις να κάνουν και πως να κινηθούν αφού δεν ξέρουν για ποιο λόγο δεσμευτηκε το αφμ τους...

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

20-01-2024 22:53Καλάβρυτα.

Ρε.ειστε.η.πιο.ανεπηθυμτη. Κυβέρνηση όλα.πηγαν. Κατά διαόλου.δεν.ξεκουμπηζοστε. Να.πατε.στο.αγηρηστο.μηπος. Δούμε.ασπρη.μερα.απο.τοτε. Που.ειρθατε.στην.εξουσια. Πεθαίνει.οκοσμος.απο.τα.εμβολια. Ακρίβεια.τροχαια.σκοτομη. Αφού.εισται.η.καταστροφη.της.χωρας. Ο.κουλης.δεν.κανει.για.προθυπουργος. Μόνο.για.γ.........κανει.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

20-01-2024 19:30Βασίλης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέγραψε διακρατική συμφωνία με το Πακιστάν για εργάτες. Εδώ στο χαζοπόπολο λένε για 30.000 ενώ ο υπουργός του Πακιστάν δήλωσε πως η διακρατική συμφωνία που υπέγραψαν αφορά 500.000 Πακιστανούς. Αντε νεοελληναράδες ζητώ η ΝΔ σας. Να προσέχετε πολύ γιατί στοιχεία βιάζουν μέχρι και κατσίκες. Οι ήρωες του 21 πολέμησαν για να ελευθερώσουν την Ελλάδα και να διώξουν τους μουσουλμάνους και εσείς νεοελληναράδες με την ψήφο σας θα τους φέρετε ξανά πίσω.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

20-01-2024 19:21Βασίλης

Το παραμύθι πάει σύννεφο. Άσχετοι άνθρωποι κομματόσκυλα χωρίς να έχουν παιδευτεί ποτέ τους στη ζωή μιας και φρόντιζε πάντα το κόμμα παίρνουν αποφάσεις και καταστρέφουν έναν ολόκληρο κλάδο. Τώρα αν πάτε στα χωριά τα καφενεία είναι γεμάτα από παίκτες μπιρίμπας βίδας και μπουρλότ. Οδηγούνται στο χορό του Ζαλόγγου και ούτε που το έχουν πάρει μυρωδιά Ακόμα και τώρα ζητώ η ΝΔ λένε τόσο καθυστερημένοι.

Απάντηση

20-01-2024 19:15Βασίλης

Τι έκανε ο Μητσοτάκης για να ψηφιστεί και δεύτερη τετραετία;; Με τα πειράματα τους στην πανδημία και χωρίς ΜΕΘ χάθηκαν 30.000 ζωές. Κάηκε όλοι η Ελλάδα με τις φωτιές πλημμύρες καταστροφές απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους και κομματόσκυλα πετσολίστες Τέμπη κτλ.κτλ. Αλλά ο Μητσοτάκης εξαγόρασε τους λιμασμένους νεοελληναράδες με κάθε είδους pass με τα ρουσφέτια και τα βολέματα. Ένας εξαγορασμένος λαός είναι οι νεοελληναράδες που ψηφίζουν με γνώμονα το παροδικό προσωπικό τους συμφερων ψηφίζοντας τους εγκληματίες του έθνους. Σταθερότητα ση μιζέρια θέλετε. Λύσανε όλα τα προβλήματα γίναμε Ευρώπη σε όλα τα άλλα και θα ψηφίσετε νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτά τα όργια και οι ανωμαλίες έχουν γίνει και αλλού με κυκλώματα παιδεραστών να κάνουν εικονικούς γάμους για να υιοθετούν παιδιά για να τα βιάσουν στη συνέχεια. Η Ελλάδα είναι ένα τσίρκο και ένα λαό τελείως χαϊβάνι. Το νεοελληνικό τεχνητό κρατίδιο δεν έχει καταφέρει μετά από 200 χρόνια να φτιάξει ένα κράτος δικαίου ένα κράτος ίσων ευκαιριών και ένα παραγωγικό μοντέλο σε κάθε τομέα. Δάνεια παίρνουν για τα τα ξεκοκαλίζουν μαζί με τον κομματικό τους στρατό και τα συμφέροντα που υπηρετούν εγχώρια και ξένα και την ίδια στιγμή χρεώνει τις επόμενες γενιές με δυσβάστακτη χρέη. Χρέη που θα δεσμεύουν τη χώρα εσσαεί και που θα είναι δεμένη χειροποίητα εσσαεί. Το μπάχαλο με τη νέα ΚΑΠ αναμενόμενο άλλωστε τι έχουν κάνει σωστό οι απόγονοι των δοσιλογων; Οι άξιοι Έλληνες και τα μυαλά έχουν φύγει από τη χώρα. Κυνηγητό στην κατοχή από τους ταγματασφαλίτες και τους δοσίλογους της δεξιάς κυνηγητό αμέσως μετά με το εμφύλιο κυνηγητό μετά από το παρακράτος της δεξιάς κυνηγητό με τη χούντα ανάγκασαν πολύ κόσμο να φύγει για να σωθεί. Και πίσω έμεινε ο μπαζοέλληνας και η χαβούζα. Με αυτήν την πραγματικότητα παλέψουμε.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

20-01-2024 15:52Νίκος.

Ρε.αλητες.ρε.κλεφτες..ρε. Απατεώνες.ρε.λαμογια.ρε. Ανεπιθύμητη.ρε.ανηκανη. Ρεξεφτυλισμενη.το.αγροτη. Κυνηγάτε.απο.αυτον.ζητε. Τα.δικα.σας.δεν.βλεπετε. Τα.φαγατε.ολα.για.ολα. Τραβάτε.στο.διαολο. Να.γλυτοση.ο.λαος. .αποβραζματααααααααααα.

Απάντηση

20-01-2024 14:19ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ ΔΩΣΤΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΟΦΕΊΛΕΤΑΙ ΧΟΡΤΆΣΑΜΕ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΕΛΓΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ 23. ΜΌΝΟ ΛΟΓΙΑ ΕΊΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΕΛΓΑ ΜΌΛΙΣ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΕΊΑΝ ΤΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΝΑ ΦΎΓΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΊΣΕΤΕ.

Απάντηση

20-01-2024 12:54George

Κάποιος κάπου κάποτε, τάϊσμα με χόρτο μια ζωή στους αγρότες. Αλλά έτσι είναι σχεδιασμένο παντού η παραγωγοι τροφής να είναι με πατημένο το κεφάλι και δούλοι. Άλλωστε τα δολάρια και τα ευρώ δεν τρώγονται.

Απάντηση

20-01-2024 11:30Χρεωμένος από ΝΔ

Πληρώστε eco schemes χθες όσοι έχουν κάνει τουλάχιστον κάποια δράση

Απάντηση

20-01-2024 09:46Πάτρα.

Καλημέρα.κ.δουσκα.πατε. Ναασχοληθητε.με.το. Σπίτι.σας.και.αφηστε.τα. Ψέματα.σας.βαρεθηκαμε. Μια.ζωη.αυτα.λετε.κοφτε. Το.επητελους.εισται.ολοι. Ψεύτες.σας.σηχαθηκε. Η.κοινονια.κανε.μας. Τη.χαρη.να.σταματη.σης. Την.κοροιδιααααααααα.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα